Poradíme vám, jak vybrat ideální trekovou obuv na vaše výlety

Share

Těšíte se na konec zimy, abyste konečně mohli obout turistické boty a vyrazit napříč krásným výletům po české přírodě? Nemáte příliš zkušeností s výběrem bot a přemýšlíte, jaké pro vás budou ideální? Pak se pohodlně usaďte a mrkněte na náš článek.

Nenáročné procházky

Nejdříve se budeme věnovat těm z vás, kdo si chcete užívat nenáročné procházky po okolních turistických trasách. Budete-li chodit po upravených cestičkách, případně asfaltu, rozhodně si vyberte klasické trekové boty s nízkým kotníkem.

Ty jsou oproti kotníkovým botám lehčí a měkčí. Zároveň nemají tak tvrdou podrážku, takže vás z nich nebudou bolet chodidla ani při dlouhé chůzi po asfaltu. Díky jejich nenápadnému profilu si je můžete bez obav vzít i do kina, restaurace nebo kavárny.

Takové boty jsou vhodné jen v případě, kdy je venku sucho. Čekáte-li vydatný déšť, bahno nebo sníh, raději na to jděte jinak. Jak?

Dlouhé túry a špatné počasí

Čekáte špatné počasí či mráz? Chystáte se chodit na opravdu dlouhé túry? Nosíte těžký batoh? Překonáváte často nevyšlapané cesty plné kamenů, listí a větví? Pak si raději zvolte kotníkové turistické boty.

Ty bývají většinou pevnější a tvrdší. Pokud jste je nikdy neměli na noze, budete si na ně chvíli zvykat. Pro mnoho lidí nemusí být úplně příjemné v situacích, kdy chodíte primárně po tvrdém asfaltu.

V každém případě vás však potěší perfektní fixací kotníků, takže se nemusíte bát ani hrubých nerovností. Zafixované kotníky vám pomohou i v případě, kdy nosíte těžký batoh (který dokáže pěkně rozhodit stabilitu celého těla a kloubů).

Kotníkové boty mívají často hrubší a členitější podrážky, takže kloužou méně než obuv s nízkým kotníkem. Proto jsou správnou volbou v zimě i během deště. S jejich pomocí zároveň udržíte své nohy suché a v teple (protože se vám nebude do bot dostávat tolik vody a sněhu).

Vyberte si ověřenou kvalitu

V dnešní době stačí otevřít internetový vyhledávač, a ihned najdete desítky a desítky různých výrobců obuvi. Každý z nich se chvástá, jak jsou jeho boty nejlepší. Opak je však pravdou.

Přesně proto se raději spolehněte na opravdu ověřenou českou kvalitu – firmu BOSP. Tito odborníci se za desítky let praxe stali jedněmi z největších výrobců bot u nás. Věří jim vojáci, policisté, myslivci, záchranáři, dřevorubci, řemeslníci i turisté.

Jejich turistická obuv je vyrobená s důrazem na maximální kvalitu a disponuje všemi moderními vychytávkami – od Vibram podrážek, výstelek s tlumením nárazů až po GORE-TEX membránu.

Nemusíte se obávat nakupování bot online. Kdybyste náhodou netrefili svou velikost, máte právo na první výměnu obuvi zcela zdarma. A co víc, při objednávce nemusíte platit dopravu.

Read more

Local News