Pojďte bydlet ekologicky. Víme, kde na to konečně vzít

Share

Ekologické není levné. O tom se snadno přesvědčí každý, kdo se začne zajímat třeba o ekologičtější vytápění pomocí tepelného čerpadla, nebo o zateplení přírodními materiály. A právě kvůli nedostatku financí na tyto projekty náš ekopřístup rychle zazdíme. Ale ono to jde!

Nenechte dotace jiným

Kdo je chytrý, rozhodně nenechá státní dotace poskytované na rekonstrukce či výstavbu nízkoenergetických domů jiným. Pokud ale nejste milovník úřadů a lejster, nezačnete po informacích pátrat na vlastní pěst. I internet je plný nepřesností a zavádějících informací. S financováním ekologičtějšího bydlení vám nejlépe poradí finanční poradce. A ani vás nemusí nic stát. Modrá pyramida nabízí zpracování finančního plánu pro rekonstrukci i výstavbu zdarma. Její finanční poradce vám dá přesné informace o možnosti získání dotace na bydlení a rovněž vám poradí další finanční produkty, které vám váš projekt pomohou zrealizovat.

Dotace na bydlení, hypotéka i úvěr na rekonstrukci

Ptáte se, k čemu další prostředky, vždyť dostanu dotaci od státu? Jenomže program Zelená úsporám kryje jen část vynaložených prostředků na stavbu či rekonstrukci, a navíc tyto prostředky se vyplácí až po zhotovení stavby a rekonstrukce. Pokud tedy nemáte dostatek volných prostředků na jejich realizace, budou se vám finanční produkty banky určitě hodit.

Hypotéka se s dotací na bydlení obvykle kombinuje tehdy, když plánujte stavět nízkoenergetický dům, ev. plánujete rozsáhlou rekonstrukci a máte množnost rekonstruovanou, či jinou nemovitostí ručit. Úvěr na rekonstrukci se hodí na menší projekty.

Dotace na bydlení dělá ekologické bydlení dostupnějším. A je škoda jí nevyužít. Zejména, když v kombinaci s bankovními produkty budete mít na jeho realizaci dostatek prostředků. Budete bydlet kvalitněji, ekologičtěji a rovněž ekonomičtěji. Protože investovat do ekologického bydlení se vyplatí zejména kvůli následnému výraznému snížení nákladů na energie.

Read more

Local News