Pohodlné parkování v garáži

Share

Kdo se s podobným problémem nesetkal, ani ho nenapadne, že by parkování v garáži mohlo být nepohodlné. Špatný výběr garážových vrat nám může každý příjezd i odjezd zkomplikovat.

Pohodlí především

Na sídlišti jednoduše zaparkujete tam, kde je zrovna místo, i když to občas znamená parkování dál od svého bytu nebo několik objetých koleček v přilehlých ulicích. U rodinného domu zaparkujete zpravidla bez jakýchkoli nesnází, místa je dostatek a většinou má každý i svou garáž. Právě ta ale ale může přidělat starosti. Většinou musíme z auta vystoupit, otevřít garážová vrata, zajet autem dovnitř a pak zavřít garáž a vrátit se do auta pro věci, tedy když máme garáž průchozí do domu. Jinak musíme ještě vše vynosit a až poté garáž zavřít. Auto máme chráněné před počasím i zloději, v zimě nás netrápí zamrzlá okna, ale každý den musíme počítat s určitým časem navíc na všechny úkony. Vše zjednoduší dálkové ovládání vrat, kterým otevřete vrata už při příjezdu a plynule tak vjedete až do garáže bez nutnosti zastavení a vystupování.

Typ otevírání rozhoduje

Typy garážových vrat se od sebe liší především způsobem otevírání a ten je také tím, co rozhodne o pohodlném užívání. Pokud přes garáž často chodíte do domu a používáte ji tedy i jako druhý vchod, zvolte si posuvná vrata do garáže. Jejich výhoda je možnost otevření jen částečně, tedy třeba na pohodlný průchod člověk. Zasouvají se podél stěny a tak se nemusíte shýbat a ohýbat, otevře se celá výška. Pozor je ale potřeba dávat v případě, že máte obě zdi garáže využité jako odkládací prostory, tedy s policemi a regály. Pod strop se zasouvají nejoblíbenější sekční garážová vrata, která tak nepotřebují místo podél zdi, ale díky mechanismus sníží výšku vjezdového otvoru. Nehodí se tedy tam, kde je už tak nízký vjezd a instalace mechanismu by ho ještě více snížila. Oba typy otevírání mají výhodu, že nepotřebují téměř žádný prostor před garáží. Pokud tedy vyjíždíte přímo do silnice nebo by vám otevřená vrata překážela, je typ otevírání zasouváním do garáže vhodnou volbou.

Než se rozhodnete pro určitý typ, zamyslete se, jak garáž využíváte. Kdo, jak často, k čemu všemu slouží a také kolikrát denně vrata budete otevírat a zavírat. Přemýšlení před výběrem vám ušetří čas i námahu po instalaci vrat a zajistí jejich pohodlné užívání.

Read more

Local News