Podle čeho vybrat správný toner?

Share

Došla vám barva v tiskárně? Je třeba koupit novou. Pokud máte inkoustovou tiskárnu, bude třeba poptávat takzvané cartridge. Pokud naopak máte laserovou tiskárnu, je třeba se zaměřit na tonery. A jak vybrat ten pravý? Podívejte se.

Typ toneru

Je třeba říci, že jako první je nutné najít správný typ. Nejprve je třeba začít značkou vaší tiskárny. A podle toho hledat tonery Canon, popřípadě značky jiné. Následně je třeba znát i označení vaší tiskárny. Tedy název daného modelu. Najít ho můžete:

·         Na faktuře nebo v objednávce

·         Na spodním štítku tiskárny

·         Na čelní straně

Podle typu tiskárny následně vyhledáte konkrétní typ vaší náplně. Není nic výjimečného, že se daná označení neshodují, ani nepodobají.

Výrobce toneru

Zde mluvíme o dvou variantách. První možností jsou tonery originální, které vyrábí stejná značka, která stojí i za vaší tiskárnou. Nechybí originální obalový materiál, nebo logo. Druhou možností jsou takzvané alternativní náplně. Ty jsou volbo pro toho, kdo hledá hlavně levné tonery. Jejich unikátem je to, že mohou být až o desítky procent dražší, než originál. Samozřejmě zde nechybí ani jistota kompatibility, tak i kvality tisku. Jenom je náplně vyrobená jinou firmo.

Kapacita toneru

I tady je nutné říci, že jsou k dispozici různorodé možnosti. Kdo tiskne jenom nárazově, tomu budou stačit možnosti menší. Kdo tiskne často a hodně, měl by volit možnost největší. Ta je navíc dobrou volbou i při snaze ušetřit náklady za tisk. Správná kapacita může být vybrána celkem jednoduše, a to podle toho, kolik lze s danou náplní potisknout stránek A4. Čím více to je, tím je větší i kapacita.

Barva

Pochopitelně by měla být koupena ta, co došla. Když se podíváme na to, jak ji poznat, je to celkem jednoduché. Řekne vám to samotná tiskárna. A to buď prostřednictvím softwaru v počítači, nebo se daní informace u těch moderních objeví přímo na displeji, kterým tiskárna disponuje.

Read more

Local News