Philips OneBlade: Holení, které vás začne bavit

Share

Nizozemská společnost zabývající se výrobou elektroniky a elektrotechniky Philips představila světu unikátní způsob zastřihávání, tvarování a holení vousů. Začal jsem o novince, která si říká OneBlade, zjišťovat více informací, až jsem si nakonec řekl, že ji vyzkouším a potom se o zkušenosti s jednotlivými modely podělím i s vámi, pánové.

OneBlade není pouze jeden jediný holicí strojek, ale jedná se rovnou o poměrně širokou řadu. Pod názvem se skrývá hned několik modelů, které se odlišují svými vlastnostmi a také funkcemi. Společnými rysy všech prodávaných verzí jsou vodotěsnost, ergonomie, vysoká výdrž baterie a univerzálnost. V neposlední řadě všechny nabízené holicí strojky disponují stejnou technologií břitů s výkyvným mechanismem, přičemž jeden břit vydrží až čtyři měsíce, což mě vskutku nadchlo. Jak dlouho vám vydrží nástavec na obyčejném holicím strojku? Třeba mně sotva měsíc, a to jsem si kupovával jedny z těch dražších variant. Jelikož vám chci poskytnout co nejlepší recenzi, abyste nebyli zklamaní po měsíci používání, tak jsem strojky testoval čtyři měsíce.

Výhody holicích strojků Philips OneBlade

Vyzkoušel jsem všechny holicí strojky z edice Philips OneBlade, abych si udělal obrázek o tom, v čem se jednotlivé modely od sebe liší. Vypíchnul jsem však i několik výhod, které jsou typické pro všechny. Protože se nejčastěji holím ve sprše, bylo pro mě důležité, aby byl holicí strojek voděodolný, což splňují všechny nabízené verze. Stejně tak jsem se zaměřil na ergonomii, přičemž každý model je opatřen protiskluzovými prvky, a tak se mi ani jednou nestalo, že by mi strojek vyklouzl z ruky. Holicí strojky jsou ideální i pro muže preferující suché holení.

Velice rychle jsem si zvykl na výkyvný mechanismus břitů. U samotných břitů ještě chvíli zůstaneme, protože od nich se odvíjí celková spokojenost uživatele. Občas se mi s obyčejným holicím strojkem stalo, že jsem se na tváři pořezal, ale poslední čtyři měsíce jsem bez jediného škrábance. Důvod? Společnost Philips si dala záležet na návrhu břitů, jejichž hřebeny jsou opatřeny zeleným lemováním se zaoblenými špičkami, díky nimž je pokožka při holení dokonale chráněna. A jak je na tom slibovaná životnost břitů čtyři měsíce? Ani po těch šestnácti týdnech jsem nezpozoroval výrazné ztupení, nicméně i tak jsem břit vyměnil, protože samotný výrobce doporučuje nejpozději po čtyřech měsících ho vyměnit.

Jestliže si chcete přečíst více o výhodách holicích strojků Philips OneBlade, přejděte na stránku https://www.ohol.cz/holici-strojky-philips-oneblade-recenze-porovnani/.

Jak si Philips OneBlade vybrat?

V první řadě vám představím jednotlivé modely, až potom vám prozradím, s jakým jsem byl nejvíce spokojený já. Samozřejmě je pochopitelné, že každý holicí strojek má něco do sebe a že každému z nás vyhovuje úplně něco jiného.

OneBlade QP2520/30 pro ekonomicky smýšlející

Prvně jsem měsíc používal Philips OneBlade QP2520/30, což je nejlevnější možnost za zhruba tisíc korun. Pracuje se s ním pohodlně, nicméně zklamala mě doba nabíjení. Jestliže si zapomenete strojek nabít a potřebujete se co nejdříve oholit, musíte počkat 8 hodin. Plně nabitá baterie vydrží 45 minut.

OneBlade QP2530/20 s lepší baterií

Po měsíci jsem ho vyměnil za Philips OneBlade QP2530/20 se zastřihovacím hřebenem, který předchozímu modelu chyběl. Vousy se mi s nim tvarovaly dobře a byl jsem mile překvapen kratší dobou nabíjení. Baterie se nabila naplno za 4 hodiny a vydržela hodinové holení. Určitě to znáte, pánové, že občas se věnujete sami sobě více, než je zdrávo, a tak si občas vousy upravujete i hodinu. Aspoň já to tak mám.

OneBlade Pro QP6510/20 jako zlatá střední cesta

Třetí měsíc jsem strávil s Philips OneBlade Pro QP6510/20, což je už Pro model s elegantnějším designem. Součástí přístroje je hřebenový nástavec s 12 různými délkami, a tak si pokaždé můžete nastavit jinou délku. Jednou nejmenší 0,5 mám, podruhé největší 9 mm. Co se týče nabíjení, trvá pouze hodinu, přičemž baterie vydrží v provozu také hodinu, což pro mě bylo mnohem přijatelnější než u ne-Pro modelů.

OneBlade Pro QP6520/20 je králem edice

Poslední měsíc pro mě byl doslova lahodou a holení jsem si opravdu užil, a to díky Philips OneBlade Pro QP6520/20. Ještě aby ne, když se jedná o nejvyšší model v řadě OneBlade. Hřeben umožňuje 14 délek od 0,4 mm do 10 mm. Holicí strojek se nabíjí pouze hodinu a vydrží v provozu 90 minut, a tak budete zařízení nabíjet jednou za dvě až tři holení. Záleží na tom, jak dlouho se holíte. Já se zvládnu upravovat i víc jak půl hodinu.

Pokud bych měl vzít v potaz poměr kvalitu a cenu, sáhl bych po Philips OneBlade Pro QP6510/20, a to zejména kvůli rychlému nabíjení a hřebenovému nástavci s mnoha nastaveními. Jestliže však nemáte hluboko do kapsy, rozhodně sáhněte po tom nejlepším Pro modelu, jenž stojí necelé dva tisíce. Holení si začnete opravdu užívat, dokonce budete experimentovat. Jednou půjdete do práce úplně oholení, podruhé na večerní akci zase s drobným porostem. Už nebudete potřebovat ani barber shop a ušetříte nemalé peníze. Spočítejte si to, za úpravu vousů v barber shopu zaplatíte i 400 korun, tak se vám investice velice rychle vrátí.

Podívejte se na jeden užitečný článek, v němž najdete kompletního průvodce, jak vybírat z moderních holicích strojků Philips OneBlade, a to na webové stránce https://www.ohol.cz/holici-strojky-philips-oneblade-recenze-porovnani/.

Read more

Local News