Pět důvodů, proč se s prodejem nemovitosti obrátit na realitku

Share

Prodej nemovitosti by měl být akcí, kterou absolvujeme v klidu a s jistotou, že se vyhneme všem možným rizikům. To však často sami nezvládneme, a tak se vyplatí pozvat si na pomoc realitní kancelář. V čem nám pomůže?

Pravděpodobně se na trhu s realitami moc dobře neorientujeme, a tak se může snadno stát, že se nám prodej nemovitosti nebude dařit. Dát inzerát na některý ze serverů zvládneme sami, cenu si odvodíme podle okolních nemovitostí a telefonovat si se zájemci i jim pak dům nebo byt ukázat také umíme. Neumíme ale odhadnout všechna rizika ani nemáme přehled o tom, co vše je potřeba zařídit a zvládnout. Realitní kancelář ano a umí pomoci i s jinými věcmi.

  • Cena – určit cenu nemovitosti, která bude zajímavá pro prodejce i kupce je dost složité. Svou roli hraje mnoho faktorů, jako je lokalita, stav a velikost nemovitosti, její stáří a mnoho dalšího. Realitní kancelář zařídí odhad ceny nemovitosti a určí tak sumu, která bude pro zájemce o koupi atraktivní a pro vás jako prodejce dostatečná
  • Inzerce – propracovaný marketing a kvalitně sepsaný inzerát s dobrými fotografiemi je základ úspěchu. Makléři ví, co lidi nejvíce zajímá a co je potřeba do inzerátu uvést, a postarají se také o propagaci inzerátu, aby ho vidělo co nejvíce lidí.
  • Komunikace – s potencionálními zájemci je potřeba komunikovat, zodpovídat otázky a domlouvat prohlídky. To vše za vás řeší makléř, nemusíte se tak obávat nočních telefonátů nebo stále se opakujících dotazů.
  • Právní servis – samozřejmostí je pomoc při přípravě kvalitně sepsané kupní smlouvy, zaštítění celé transakce a potřebných dokumentů. Ušetříte čas za běhání po úřadech a stání ve frontách i hledání dobrého právníka, bez kterého se prodej nemovitosti neobejde.
  • Spolehlivost – realitní kancelář vám poradí a pomůže s řešením všech možných situací ohledně prodeje vaší nemovitosti, pomůže vyhnout se problémům a rizikům a poradí si i s atypickou situací. Svému makléři tak můžete plně důvěřovat.

S ohledem na veškerý servis, který realitní kancelář nabízí, je pak její provize dobrou investicí. Spolupráce s makléřem nám ušetří čas i peníze a také máme jistotu, že celá transakce proběhne tak, jak má.

Read more

Local News