Pěstěný muž: změna z pračlověka na moderního muže

Share

Také jste jedním z mužů, který při zavítání do obchodu s kosmetikou většinu času jen tápe a výrobky si vybírá podle barvy obalu? Zkuste tuto nevědomost odstranit a naučte se pár užitečných rád, které vám pomohou s lepší péči o Váš zevnějšek.


Jak na pleť?

Mužská pleť je od přírody mastnější a silnější. Je vystavována nepravidelnému holení a díky často drsnějšímu prostředí, ve kterém se muž pohybuje, je i citlivější. Nebojte se tedy používat hydratační krémy. Názory, že používání krému pány je zženštilé, jsou již dávno pasé. Tyto přípravky Vaši pleť zvláční a pomohou jí tak od zátěže.

Používání těchto krémů je důležité hlavně při každodenním holení, kdy je porušovaná ochranná vrstva pokožky složená z tuku a vody. Při jejím odstranění se na pokožce začnou vytvářet pupínky, zarudlé flíčky a pleť se napíná. Samotná voda po holení poté pokožku sice osvěží a vydezinfikuje, ale díky časté přítomnosti alkoholu jí také ještě více vysuší. je tedy zapotřebí pokožce zpětně dodat potřebou ochranou vrstvu a tím jí zklidnit.

Při výběru krému sáhněte raději po takovém, který neobsahuje mýdlo ani alkohol a naopak obsahuje pro pokožku příznivé minerály, jako je hořčík, vápník, měď a mangan a z vitamínů pak B5 a E.

Co s vlasy?

Díky hormonu zvanému testosteron se muži hustými vlasy většinou chlubí jen v první třetině života. Na vypadávání vlasů má vliv hlavně genetika. Svou roli v ní ale hrají i stres, špatné životní prostředí a špatná péče. Samotný vlas vyrůstá z cibulky, která je v kolagenovém pouzdře a to je protkáno mikrocévami, které přinášejí vlasu nezbytné látky pro jeho růst.

V průběhu času je toto pouzdro narušeno, vlasy jsou jemnější a více lámavé. Je tedy důležité tuto vlasovou oblast co nejlépe prokrvovat. Toho docílíme používáním takových prostředků jako jsou aminexil, zklidňující termální voda, vitamín B5 nebo třeba kofein. Dalším problémem bývají lupy, které způsobují kvasinky, kterým se daří hlavně při zvýšené tvorbě mazu na pokožce hlavy.

S lupy si hravě poradí pyrithion zinku.

Lupy jsou často doprovázeny i svěděním pokožky hlavy a záněty. S těmi si dobře poradí například výtažky z máty, které obsahují některé šampony. U komplikovanějších problémů s pokožkou hlavy je doporučena návštěva dermatologa.

Table of contents

Read more

Local News