Perkusní zbraně můžete vlastnit i bez zbrojního průkazu

Share

Zaujala vás sportovní či rekreační střelba? Jste milovníky historie a rádi byste vlastnili sbírku hodnotných zbraní? Směle do toho. Pakliže se zaměříte na střelné zbraně z tzv. kategorie D, nepotřebuje disponovat zbrojním průkazem.

Něco málo o kategorizaci zbraní

Zákon o zbraních pojednává o střelných zbraních a střelivu. Zbraně rozděluje na palné, mechanické a plynové. Zároveň je kategorizuje do skupin. Kategorii A až C tvoří zbraně, jejichž držení znamená registraci u PČR, navíc je nutné disponovat zbrojní licencí. Zbraně z kategorie D může vlastnit osoba bez toho, aby byla držitelem zbrojního průkazu. Mezi takové patří i perkusní pistole.

Perkusní zbraň je cenným kouskem do sbírky, využití najde i na střelnicích

První střelné zbraně vůbec jsou právě ty perkusní. Začaly se používat už v letech 1820 až 1880, a i proto mají pro vášnivé sběratele velkou hodnotu. Setkat se můžete i s označením „předovky“ a to kvůli způsobu jejich nabíjení zepředu přes ústí hlavně. Pokud vás zajímají zbraně pro sportovní a rekreační účely, jsou perkusní pistole ideální volbou. S jejich neustálým vývojem funkčnosti patří k velmi oblíbeným a spolehlivým.

CzechGun Gladiator pistole

Výrobce perkusních Gladiator pistolí CzechGun nabízí dvě jejich varianty. A to modelovou řadu C a D. V čem se liší? Předně velikostí. Varianta C, ať už modelová řada C1, C2, ale i C2 Professionnal, je charakteristická kompatibilitou. Snadno pistoli uschováte do menší tašky, zcela diskrétně. Naopak varianta D, konkrétně pak v provedení D1, D2 a D2 Professionnal jsou zbraně o něco větší. Je vhodné mít je umístěné v koženém pouzdře. Z hlediska kvality, odolnosti či spolehlivosti jsou oba typy na stejné, totiž skvělé úrovni.

Jste plnoletí? Koupi zbraně nic nebrání

Na webu CzechGuns najdete potřebné informace o možnostech nákupu pistole Gladiator. Pořídit si ji můžete prostřednictvím e-shopu, ale i v kamenných prodejnách. Mrkněte na seznam jejich partnerů, u nichž lze nakupovat. Nepřehlédněte nabídku střeliva, střenek, pouzder a obalů, nabíjecích lisů či náhradních dílů. A pamatujte. Kvalita, to je CzechGun.

Read more

Local News