Pánské projevy rakoviny: Prostudujte si je!

Share

Snáší se nad vaší rodinou přízrak rakoviny? Pokud někdo z vašich rodinných příslušníků rakovinou trpí, věnujte této problematice dostatečnou porci pozornosti. Varovné příznaky, které se projevují u mužské populace jsme si dnes vzali na paškál.

Únava dnes a denně

Neustálou přítomnost únavy není radno podceňovat, právě naopak, mějte ji pod dozorem. Na vině může být samozřejmě také stres nebo nadbytek pracovní aktivity. V případě, že pociťujete malátnost a únavu s hlubokou pravidelnosti, poctěte návštěvou lékaře. Prvotní příznak rakoviny tlustého střeva se právě tímto způsobem velmi často projevuje.

Kolísá vám váha?

Ukazuje vám ručička na váze  jinou cifru, i když jíte pořád stejně? Pokud je vaše odpověď kladná, zapisujte si hodnoty tělesné váhy. Zapsali jste výrazné změny? Zachovejte klid a vše prodiskutujte s vaším ošetřujícím lékařem.  Právě tento jev může signalizovat začátek rakovinného bujení ve střevech.

Přítomnost krve ve stolici

Zaregistrovali jste krev ve stolici? Vaše první kroky musí jednoznačně vést do lékařské ordinace, kde na vás čeká nespočet nutných vyšetření.  Právě krvavá stolice je častým poslíčkem vzniku rakoviny tlustého střeva.

Zácpa versus průjem

Nese se vaše vyprazdňování ve znamení protikladů jako je průjem spolu se zácpou? Pro klid duše zajděte na slovíčko k lékaři. Jezte také mnohem více vlákniny a dodržujte vhodný pitný režim. Omezte přísun alkoholu a cigaret. Dopřávejte si vitaminové bomby formou ovoce a zeleniny.  

Mírná bolest v oblasti podbřišku a nemožnost vykonat potřebu

Bolí vás poslední dobou často podbřišek nebo máte problémy s močení? Výše uvedeným se projevuje rakovina konečníku.

Read more

Local News