Paletový vozík nachází uplatnění ve skladech i výrobních podnicích

Share

V současné době představují paletové vozíky nenahraditelnou součást skladových prostor a výrobních podniků. Spadají mezi manipulační techniku. Usnadňují práci, stejně tak i manipulaci s nákladem uloženým na paletách. Pokud tedy máte obchod, sklad, dílnu, výrobní podnik, bez paletového vozíku se zřejmě neobejdete.

Pro výrobu se používají vysoce kvalitní materiály, protože paletové vozíky by měly sloužit dlouhá léta. Vyžadovaná je tedy u nich odolnost vůči mechanickému poškození. Zároveň by měly splňovat vysoké nároky na nosnost.

Paletové vozíky a jejich ovládání

Pokud byste pořídili elektrické vysokozdvižné vozíky, museli byste nechat zaškolit i pracovníky, protože by potřebovali řidičské oprávnění na vysokozdvižné vozíky. V případě ručních paletových vozíků taková povinnost odpadá, přičemž ovládání je snadné a intuitivní. Poradí si s tím i člověk, který ještě s paletovým vozíkem nikdy nepracoval.

Paletový vozík disponuje ruční řídící ojí, která má ovládací páčku pro zdvihání a spouštění vidlic. Práce ve skladu nikdy nebyla příjemnější.

Jaké druhy paletových vozíků existují?

Setkáte se s paletovými vozíky hned ve dvou variantách. Jak jsme už zmínili, jedná se o ruční a paletový elektrický vozík. Ruční modifikace má větší zastoupení, protože pořizovací cena je přívětivější. Uplatnění navíc nachází v jakémkoliv provozu, kde je nezbytné manipulovat s těžším nákladem.

Elektrický paletový vozík usnadňuje a zefektivňuje práci ještě více. Vhodný je zejména při manipulaci s materiálem na delší vzdálenosti, ovšem počítejte s vyšší pořizovací cenou. Dalšími pomocníky, které si můžete pořídit do skladu, jsou třeba kladkostroje. V nabídce jsou také ruční a elektrické. Záleží především na tom, jak často kladkostroj budete využívat, jakou nosnost vyžadujete a podobně.

Read more

Local News