Operativní leasing: Chytré řešení pro řidiče, kteří nechtějí řešit problémy okolo vozidla

Share

S vlastnictvím osobního vozidla je spojena celá řada povinností a problémů, které musíte jako řidiči řešit. Spoustu lidí to v dnešní uspěchané době dosti obtěžuje. Není proto divu, že roste obliba dlouhodobého pronájmu vozidel v rámci takzvaného operativního leasingu.

Luxusní auto máte za pár tisíc měsíčně

Pokud zvolíte operativní leasing, pak se skutečně zbavíte celé řady starostí, navíc získáte možnost jezdit za málo peněz v opravdu špičkovém a moderním autě. Tak například Škoda Superb na operativní leasing dnes vyjde kolem 10 – 11 tisíc korun, což je částka, která vás při trochu dobrém platu rozhodně nemůže zruinovat.

Nemusíte řešit pojištění a další nezbytnosti

Hlavní je ale to, jaké výhody operativní leasing přináší. V rámci služby, kdy platíte pravidelný měsíční paušál, máte třeba již zaplacené povinné ručení, případně i havarijní pojištění, což by vás u vlastního vozidla vyšlo na docela dost peněz, hlavně však starostí s vyřizováním u pojišťovny.

V rámci leasingu pak získáte i pravidelný servis vozidla a asistenční služby. Nechybí ani doplňky, mezi něž se řadí kupříkladu platba poplatků za rádio a dálniční známka. Nemusíte tak řešit prakticky nic, stačí jen doplňovat palivo a občas další tekutiny, jež jsou pro bezproblémový provoz vozidla zapotřebí. Vyberete-li si třeba VW Passat na operativní leasing, budete navíc jezdit v pěkném a stylovém autě, které by vás při koupi vyšlo na stovky tisíc korun.

Ani po letech nejezdíte v žádné plechovce

Výhodou operativního leasingu je i fakt, že po ukončení smlouvy máte možnost si ihned sjednat další. V jejím rámci pak získáte nový vůz, lepší model nežli minule. Neustále tak obnovujete auto, v němž jezdíte. Nemusíte se díky tomu po silnicích vozit v nějakém starém, vyklepaném automobilu, v němž byste po čase byli svému okolí spíše pro smích.

Read more

Local News