Opel Crossland X je praktický rodinný vůz do města i na cesty

Share

Atraktivní nadčasový design, kompaktní vnější rozměry a velmi prostorný interiér. Takový je Opel Crossland X. Rodinný crossover má sebevědomý výraz velkých SUV, přesto ale zůstává automobilem, který obratně proklouzne městským provozem.

Čelní maska Opelu Crossland X na první pohled zaujme sebevědomým výrazem vozů z kategorie SUV. Karoserie má efektní dvoubarevné lakování, doplněné chromovanými lištami. Z boku a zadní části má Crossland dynamicky tvarovanou karoserii a celkově sportovní design. I když si vůz zachovává příznivou cenovku, váš soused si může snadno myslet, že máte jedno z nejnovějších SUV.

Vyšší „posez“ zaručuje dobrý výhled z vozu a bezpečný přehled o dopravní situaci. Při jízdě v noci vám rozední adaptivní a LED světlomety, které mají až o 30 % vyšší výkon oproti halogenům. Světla jsou navíc napojena na senzor, který je automaticky rozsvítí při jízdě v tunelu. Vozy Opel Crossland X jezdí na 16palcových kolech ze stříbrné oceli nebo lehkých slitin Diamond Cut.

Úsporné motory

Crossland X je nabízen s benzinovými a dieselovými motory s pohonem na přední kola.

Tříválcové benzinové motory mají obsah 1,2 litru a výkon 60 kW při kombinované spotřebě 5,1 l na 100 km. Jeho silnější 81 kW verze má stejný objem doplněný o turbo, jeho kombinovaná spotřeba se dostane pod 5 l na 100 km. O řazení se stará 5stupňová manuální převodovka.

Naftové motory s 6stupňovou manuální převodovkou mají čtyři válce a obsah 1,6 litru. Při výkonu 74 kW dosahují kombinované spotřeby 3,8 l na 100 km.

Bohatá výbava a velký zavazadlový prostor

Výbava interiéru byla navržena tak, aby zabavila vás i vaše děti na dlouhých cestách i při čekání v městském provozu. Komfort na palubě zajišťuje ambientní osvětlení interiéru, automatická dvouzónová klimatizace, bluetooth handsfree a ovládání audiosystému i tempomatu na volantu.

Centrální 7palcová obrazovka zvládne obsloužit hudební playlist, zobrazit navigaci nebo záběry z parkovací kamery. Ovládání klimatizace a topení je řešeno klasicky, pomocí tlačítek a otočných knoflíků. Nabíjet svá zařízení můžete prostřednictvím dvou USB portů, stejně tak i skrze dvě 12 V zásuvky, jednu vpředu a jednu v zadní konzoli. I vaše děti ocení čtecí lampičky nad zadními sedačkami.

Vozy Opel Crossland X jsou vybaveny asistenčním systémem OnStar. Stisknutím tlačítka se můžete spojit s živým operátorem, který vám pomůže s navigací nebo zavolá pomoc při dopravní nehodě. Vaši pasažéři ocení i WiFi na palubě, kterou OnStar systém přijímá přes 4G mobilní síť. Prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu můžete své auto na dálku rozhoukat, rozblikat nebo si naplánovat další návštěvu servisu.

Jízdu v zimě zpříjemní příplatková zimní sada, která obsahuje vyhřívání předních sedadel, vyhřívání volantu, volant potažený kůží nebo příplatkové vyhřívání čelního skla. Připlatit si můžete i za heads up display, který ještě více přispěje k lepšímu přehledu o silnici před vámi.

Zavazadlový prostor má dvojité dno a základní objem 410 l, při posunutých zadních sedadlech se zvětší na 520 litrů. Se sklopenými sedačkami můžete dosáhnout až na úctyhodný objem 1255 litrů zavazadlového prostoru!

O bezpečnost se stará řada asistentů, jako je asistent pro rozjezd do kopce, upozornění na opuštění jízdního pruhu nebo stabilizační systém ESP. I díky čelním, bočním a hlavovým airbagům dosáhl Opel Crossland X na velmi dobré hodnocení pěti hvězdiček v testu bezpečnosti Euro NCAP.

Skladové vozy Opel Crossland X zakoupíte u Srba Servis, kde nyní navíc můžete využít zvýhodněnou nabídku na zimní pneu Nokian. Opel Crossland X pořídíte již od 309 900 Kč.

Read more

Local News