Odhalte tajemství výroby plastových obalů a tašek

Share

Plastové obaly, tašky a potravinové fólie jsou věci každodenní potřeby. Lze je pořídit v nejrůznějších potiscích, barevných provedeních a tvarech. Níže se dozvíte, jakým způsobem probíhá výroba igelitové tašky.

Základem je fólie

Balicí fólie se vyrábí na vyfukovacích strojích, které můžeme znát pod názvem extrudery. Na počátku procesu je PE granulát, z něhož vyfukováním vznikne fólie. Ta se poté navine do rolí a je připravena k dalšímu použití. Nejčastěji se produkují čiré a bílé fólie. Samozřejmě lze vyrobit i barevné variace. Výroba polyethylenových fólií se neustále zdokonaluje, aby se dosáhlo co nejlepších mechanických vlastností. Příkladem jsou třívrstvé fólie vyznačující se nízkou hmotností a tloušťkou. Při používání plastových obalů z tohoto materiálu dosáhnete významných provozních úspor.

Potisk a finální úprava

Dalším krokem procesu výroby reklamní tašky je potisk. Ideálním materiálem pro potištění tašek je LPDE fólie s ionizační úpravou zajišťující vysokou trvanlivost tisku. Ten je prováděn na flexotiskových strojích ve čtyřbarevné či osmibarevné variantě. Vysoké kvality potisku je dosaženo fotopolymerními tiskovými štočky vyráběnými CTP technologií. Aby se tisk mohl realizovat, je třeba mít konkrétní představu o jeho grafice a umístění. Z toho důvodu je třeba dodat tiskové podklady v podobě grafického návrhu. Na závěr se provádí svařování tašek na svařovacích strojích s širokou paletou finálních úprav.

Vsaďte na výrobce s dlouholetou tradicí

Společnost VanGillern s. r. o. patří mezi nejvýznamnější výrobce plastových obalů nejen v Čechách, nýbrž se jí podařilo úspěšně expandovat též do střední a západní Evropy. Tento výrobce se výrobě obalových materiálů věnuje od roku 1988. Úspěch firmy VanGillern s. r. o. tkví v neustálém zdokonalování výroby investováním do nových výrobních technologií.

Read more

Local News