Oblíbené zahradní domky a domy

Share

Zahradní domky a domy zná každý. Do těch prvních snadno a rychle uskladníte nářadí, materiál nebo zahradní techniku. V těch druhých můžete trávit volný čas, jsou většinou uzpůsobeny příležitostnému přespání během letních měsíců. Zahradní domky a domy nekoupíte bez odpovědi na otázku, co od nich očekáváte. Jde vám pouze o uskladnění? Chcete v nich trávit příjemné chvilky s rodinou i přáteli? Od toho se bude odvíjet vybraná velikost. Zahradní domky a domy se vyrábějí ze dřeva, plastu i plechu. Vyberte takový typ materiálu, který splní všechny vaše požadavky.

Luxusní domky

Zvláštní kategorií zahradních staveb jsou luxusní domky. Svým pohodlím a vybavením mohou hravě konkurovat malým útulným bytečkům. Jejich výhodou je malá teráska a možnost užít si pobyt v přírodě se vší parádou. Využívat je můžete pro sebe nebo jako domek pro hosty. Uvidíte, že budou nadšení.

Zahradní altány a pergoly

Není nic lepšího než trávit volný čas venku. Člověk si u toho úžasně odpočine, nabere nové síly a nadýchá se čerstvého vzduchu. Pokud patříte k těm, kteří na své zahradě tráví většinu volného času od jara do zimy, určitě jste již dávno objevili zázrak zvaný zahradní altány a pergoly. S nimi lze zahradu obývat i za horkých letních dnů nebo v podzimních plískanicích. Ti, co je na zahradě ještě nemají, si mohou přečíst o tom, jak správně tyhle zahradní stavby vybrat. Jako první byste si měli rozmyslet umístění. Nejlepší je, když zahradní altány a pergoly ladí s celkovým rázem domu a zahrady. Umisťujeme je proto tam, kde vyniknou a zároveň nebudou překážet a stínit. Použitý materiál musí do okolí zapadnout. Obecně lze říct, že dřevem nezkazíte nic. Hodí se ke starším domkům i novostavbám. Finální velikost stavby je třeba důkladně promyslet. Chcete-li tam sedět ve dvou nebo plánujete grilovačky s partou přátel? To vše musíte při výběru zohlednit.

Read more

Local News