Objevte, co je tabák ve skutečnosti

Share

Lidé, co si myslí, že rozsah pojmu tabák se dá vměstnat do jedné krabičky cigaret, se nemohou mýlit více. Pro tabákové znalce a fajnšmekry představují cigarety pouze velmi okrajovou záležitost. Samotný sortiment kvalitních tabákových výrobků pak je pro většinu lidí skrytým pokladem, který schovaný za balíčky cigaret ještě nestačili objevit.

Dýmka a cigareta? Téměř nic společného

Tak například kouření dýmky je relaxem naprosto neopodstatněně opomíjeným. Je to diametrálně odlišný zážitek od kouření cigarety. Moderní dýmky jsou vyráběny z briárového dřeva, tj. z kořene vřesovce stromovitého. Ten roste pouze na jednom místě na světě. V písčité zemině po obvodu Středozemního moře.

Toto dřevo je velmi tvrdé a hlavně nevydává téměř žádné vlastní aroma, které by se při kouření „tlouklo“ s vůní tabáku. Ten prvotřídní dýmkový je, mimochodem, s cigaretovým tabákem spřízněn tak maximálně jako bratranec z osmnáctého kolene.

Požitek à la Karel Schwarzenberg

Pokud si do kvalitní dýmky nasypete čerstvý, voňavý tabák a potáhnete, zažijete něco docela mimořádného. Zkušení muži, jako je například Karel Schwarzenberg, si dovedou chvíle strávené kouřením dýmky, řádně užít. Vědí, jak důležitou roli takové momenty hrají vzhledem k jejich celkové životní pohodě.

Například dýmky Peterson jsou tradičně oblíbenými a oceňovanými produkty, jejichž koupí rozhodně neprohloupíte. Naleznete je například ve špičkovém e-shopu etrafika.cz, kde se budete moci probírat i ostatním tabákovým zbožím.

Tradice dlouhá dva a půl tisíce let

S relaxačním využíváním tabáku začali již v pátém století př. n. l. staří Mayové v Mexiku. Od té doby se zpracovávání a formy požívání tabáku či tabákového kouře zdokonalovaly, až dnes vrcholným výsledkem jsou například elegantní vodní dýmky, či kubánské doutníky

Stačí již posledně zmiňovaný název vyslovit a hned cítíte, že se nejedná v žádném případě o odfláknutý výrobek na zabíjení času. Při kouření kvalitních doutníků či dýmek si člověk uvědomí, kolik požitku mu je tento svět schopen nabídnout.

Read more

Local News