O plechové garáže je stále velký zájem

Share

Chcete pro svůj automobil garáž? Přemýšlíte, jestli se vám vyplatí postavit klasickou zděnou, nebo raději zvolit plechovou alternativu? Současný trh je rozmanitý a nabízí se vám hned několik praktických řešení.

Pokud preferujete rychlou a jednoduchou realizaci, plechové garáže jsou ideální volbou. Stejně tak se jedná o levnější variantu garážového stání, která nevyžaduje zvláštní stavební povolení. V případě stavby garáže z cihel byste museli vybudovat také základy, a tím pádem byste potřebovali stavební povolení schválené úřadem, a to je běh na dlouhou trať.

Plechové garáže se neničí

Další výhodou je, že takové garáže jsou takřka nesmrtelné. Plech nehnije, je odolný vůči mechanickému poškození a odolává i nepříznivým vnějším faktorům včetně špatného počasí. Plechové garáže zvládnou bez jakýchkoliv problémů extrémní povětrnostní podmínky, tudíž se nemusíte bát poškození. U dřevěné konstrukce by hrozilo rozpadnutí, u plechu však nikoliv.

Jestliže si myslíte, že plechové garáže ale zahradu zohyzdí, jste na omylu, neboť výrobci si nechali záležet i na vzhledu. Svým designem tak dokonale zapadnou do prostředí zahrady.

Jak plechovou garáž vybrat?

Zaměřit byste se měli hned na několik faktorů, jako jsou typ střechy, typ vrat, rozměry, výška ve štítu, světlá výška vrat a jejich šířka, poloha brány, mechanismus vrat, dodatečné dveře na stěně a podobně. Zajímejte si o kování, barvu, prolis a dodatečná okna.

V tomto segmentu působí spousta společností, přičemž jednou z nich je StalConcept. V jejím produktovém portfoliu kromě garáží narazíte na kotce pro psy. Přímo na stránkách najdete i vzorník barev, takže si můžete rovnou vybrat odstín, jenž by se vám nejvíce zamlouval.

Plechové garáže nacházejí uplatnění nejen u rodinných domů na zahradách, ale i v mnohých firmách a jejich areálech.

Read more

Local News