Nový notebook? Kupte raději repasovaný!

Share

Vlastní notebook dnes potřebuje téměř každý a v současné době, kdy pracujeme a studujeme z domova, to platí obzvlášť. Sháníte i vy nový počítač pro sebe, pro děti či někoho jiného z rodiny? Pak určitě zvažte, jestli by vám nestačila repasovaná technika. Její cena je významně nižší, přitom svými parametry nijak nezaostává.

Repasovaný notebook je něco jiného než počítač z druhé ruky, který si koupíte na bazaru. Hlavní rozdíly spočívají v následujícím:

  • Repasované počítače pocházejí z velkých firem, jež pravidelně mění techniku, případně z ukončených leasingových smluv. Byly používané maximálně pár let.
  • Než jsou umístěny do opětovného prodeje, projdou rukama specialistů. Ti je prohlédnou, případné nefunkční části vymění a do nabídky popíšou, co není v perfektním stavu. Repasované notebooky mohou mít například poškrábané víko či baterii v horším stavu. Jak víko, tak baterie se však dají vyměnit, budete-li chtít.

Kupte si notebook pro manažery

Pokud byste si mezi novými notebooky mohli vybírat ve střední třídě, mezi repasovanými můžete sahat po tom nejlepším. Koupíte si počítač, který v době, kdy byl nový, patřil mezi absolutní špičku s obrovským výkonem, jenž je ještě dnes na výši. Takové notebooky a počítače často mívají manažeři a ti na nich používají tak maximálně prohlížeč a kancelářské aplikace.

Mají repasované notebooky nějaké nevýhody?

Designově obvykle neodpovídají posledním trendům, přece jenom jsou třeba tři roky staré. Nečekejte žádné vykopávky, ale vzhledem k tomu, že mezi repasovanými končí spíš výkonné notebooky, nemůžete čekat, že se u nich bude hrát na design. Špičkové výkonné notebooky nebývají tenké, naopak jsou to robustní stroje. Jestliže vám toto vadí, repasovaná technika možná nebude pro vás. Na druhou stranu, můžete si pořídit třeba repasovaný Macbook Air. Podívejte se na repasované notebooky do osvědčeného e-shopu Malicomputer.cz: https://www.malicomputer.cz/levne-notebooky/. Repasované notebooky tam prodávají se zárukou 12 měsíců a mají také počítače: https://www.malicomputer.cz/repasovane-pocitace/ či telefony.

Read more

Local News