Nové panelákové dveře? Bezpečnostní!

Share

Vybíráte s manželkou nové vchodové dveře do vašeho bytu a jediným kritériem vaší drahé polovičky je, aby byly, proboha, hlavně hezké? Nicméně asi tušíte, že vzhled nebude to jediné, čím se zabývat. Získejte povědomí o tom, co jsou bezpečnostní a zákonem požehnané panelákové dveře. Samozřejmě i pěkné, nebojte.

Stát se součástí statistik vloupání? Ne, děkuji!

Police ČR v loňském roce evidovala 6000 vloupání do domácností. Škody dosahovaly přes 327 milionů korun. Oproti předešlému roku klesl počet vloupání do chat a chalup, ale došlo ke zvýšení krádeží vloupáním do rodinných domů a bytů. Takže? Pořiďte si dveře do paneláku spolu s kováním a vložkou ve 3. nebo ve 4. bezpečnostní třídě. Tyhle dveře disponují více bezpečnostními body zdvojených ocelových čepů. Vícebodový ocelový zámek a pevné jistící čepy na pantové straně dveří se o vás a váš majetek postarají.

Protipožární dveře jsou samozřejmostí

Dveře do panelového bytu pak musí splňovat funkci protipožární ochrany. Pomáhají primárně získat dostatek času k vaší evakuaci. Abyste trochu věděli, čím se jednotlivé protipožární dveře liší, vězte, že dobou, po kterou jsou schopné odolávat ohni, tepelnému toku a kouři. Minimální protipožární ochrana je 30 minut. V každém případě chtějte dveře certifikované. Jde o vaše zdraví a život. A kromě toho se tak nedostanete do křížku se zákonem, případně s pojišťovnami. Protipožární certifikované dveře jsou totiž povinností.

A jsme u designu

Vchodové bezpečností dveře splňují nejen požadavky na ochranu bytu. Představují i vysoce estetickou záležitost. Ve většině případů se vyrábí na míru a jejich povrchovou úpravu si můžete zvolit dle svého gusta. Nejčastěji se jejich povrch vyrábí z dýhy, lamina a masivu. Výsledný vzhled dveří z dýhy je závislý na jejich zpracování. Charakteristická je však znatelná kresba dřeviny. Velice odolné, zároveň věrně kopírující vzhled dřeva – to je kompaktní vysokotlaký laminát. Kazety z masivního dřeva se vyrábí ručně a v současné době není problém zhotovit repliky starých masivních dveří s bezpečnostní úpravou. Dalším možností jsou dveře lakované, v tomto případě můžete volit matnou i vysoce lesklou úpravu v jakémkoliv odstínu vzorníku RAL.

Aby vaše vchodové dveře splňovaly všechna kritéria, vyberte si takového dodavatele, který dveřím skutečně rozumí. NEXT je český výrobce bezpečnostních dveří. Veškerý jeho sortiment je certifikovaný dle platných evropských norem. Poskytuje poradenství a konzultace zdarma. Spolehnout se můžete i na montáž, záruční i pozáruční servis.

Read more

Local News