Nezapomeňte oslavit Den otců

Share

Zatímco den matek je již zaběhlým svátkem, den otců se stále drží spíše v pozadí. Málo kdo si na tento svátek, v jeho oficiální termín, třetí červnovou neděli, vzpomene. Chtělo by to změnu! Pojďte naučit svoje děti slavit i Den otců.

První Den otců se slavil v Americe, a to již roku 1910. V Česku tento svátek teprve vstupuje do povědomí. Jsme pozadu o více než 100 let! Nemyslíte, že je nejvyšší čas to napravit? Nebojte se být průkopníkem a ukažte první rok svým dětem, jak si takovou oslavu představujete, aby věděli, co napřesrok připravit.

Čím víc tím líp

Pozvěte svoje kamarády, zasloužilé otce s jejich drobotinou ať se taky zúčastní. Vy si budete mít s kým povídat a děti budou mít parťáky na svoje hry. Jste-li pyšný otec několika dcer, hrozba, že skončíte s nalakovanými nehty a očními stíny se tak výrazně zmenší.

Dobrodrůžo jako z filmu

Vymyslete dobrodružství, na které se nezapomíná. Takový čundr, první přespání venku, to je něco! Stačí vyrazit na kopec pár kilometrů za město. Nemusíte po cestě vidět Karlštejn, stavit se podívat do zoo, svézt se na kolotoči a navštívit jeskyni. Spát venku je dobrodrůžo samo o sobě, stejně jako už to, jít do kopce lesem neznámo kam s baťohem na zádech.

Krátká trasa ale dlouhá procházka

Časté zastávky prodlouží čas strávený na cestě i když jdete jen vedle do horní dolní. Také se tak vyhnete tomu, abyste nesl nakonec všechny baťohy svým potomkům sám. Jen ať si pěkně nese svůj banán, párek a sandwich každý na svých zádech. Rozplánujte si přestávky předem a nečekejte až začnou prťata bolet nožičky, pak už se nikam nedostanete.

Vyčistit zuby a spát

Jsou jednoduché triky, které udělají z obyčejného výletu tu největší zábavu. Oprašte staré hry, které jste miloval jako malý kluk a uvidíte, že se Vaši děti budou moci zbláznit radostí. Večer rozdělejte oheň křesadlem a zapalte ho březovou kůrou. Opečte si párky, do nichž namísto ježka vyřežete jména anebo legrační obličeje. Večer dětem svařte v ešusu mléko a vsypte do něj Carla Kolečka z mléčné čokolády, které ho okamžitě promění v tu nejjemnější horkou čokoládu pro ty nejsladší sny. A zuby se na čundr čistí pouze perlivou vodou z flašky, protože ta v puse v kombinaci s pastou praská a vyvolává tak nekonečné záchvaty smíchu.

Táta největší hrdina

Připravte si dostatečnou zásobu historek o tom, kolik jste kde ušel kilometrů a jak jste u toho stopoval Sněžného muže a našel trpasličí doly. Děti budou viset na každém vašem slovu a ve školce vás potom namalují na nástěnku jako největšího hrdinu všech dob. Na to vám dáme záruku. A jestli vám to děti nevrátí hned příští rok, určitě vám to vrátí za dalších deset nebo dvacet let. Nejdůležitější totiž stejně je, že pro ně budete hrdinou nejen třetí neděli v červnu, ale po celý život.

 

 

Read more

Local News