Nevíte, čím vylepšit bejvák? A co takhle křeslo proti gravitaci od NASA?

Share

Dopřejte si pohodlí kosmonautů, křeslo Costco Zero Gravity Chair z dílny NASA je komfortní a zároveň uzdravující záležitost!

V čem je “kosmonautské křeslo“ tak odlišné od normálního posezení na vašem gaučíku? Princip tohoto nábytku funguje na snížení dopadu gravitace na vaše tělo. Jeho vznik vychází ze studie použité na sedadla v kosmických raketách.

Ve zvláštní poloze měli kosmonauti cítit co nejmenší tlak při vzletu do vesmíru. 

Proč řešit dopad gravitace na Zemi?

Ačkoliv na Zemi takový problém s gravitačním působením nemáme, i tak je poloha v křesle od NASA nesmírně přínosnou záležitostí. Křeslo je vytvarováno tak, aby zmírnilo zatížení zádového svalstva a současně udrželo správnou polohu páteře. Kromě toho pak snižuje celkové napětí svalů celého těla, podporuje krevní oběh a zvyšuje kapacitu činnosti plic.

Tedy, v téměř ležící poloze nadýcháte mnohem více kyslíku, a tím tak přirozeně a bez námahy zvýšíte jeho kapacitu v krvi. 

Více designů křesla

Vědci NASA vytvořili hned několik provedení proti gravitačního křesla. Můžete si vybrat jednoduchý čistý vzhled nebo se poohlédnout po něčem více vypolstrovaném. Potěší také možnost dokoupení příslušenství v podobě masážního motoru nebo automatického polohování.

nasa-002

Chcete si opravdu kvalitně odpočinout a ještě u toho utvrzovat své zdraví? 

Read more

Local News