Nerozlučná dvojka: Ferrari a drahé bouračky

Share

Ferrari historická i ta dnešní patří mezi vůbec nejuctívanější a nejdražší vozidla na světě. Vnitřnosti supersportu, dokonalý italský design i punc luxusu, Ferrari mají prostě všechno. Mají ale také jistá místa v žebříčku nejdražších autohavárií všech dob.

Hromadná bouračka v Japonsku

Čirá beznaděj musela jímat každého milovníka Ferrari, když ve zprávách uviděl hromadnou nehodu, které se kromě dalších supersportů zúčastnilo i osm Ferrari. Tahle nehoda se stala v japonské prefektuře Jamaguči a může za ní, jak jinak, nezodpovědné řízení. Více než desítka supersportů jedoucích přes 150 kilometrů v hodině jako vláček, to nemohlo dopadnout jinak, než hodně drahým karambolem.

Kromě hloupého stylu jízdy může za nehodu smyk, který dostalo první jedoucí Ferrari, načež přišla nevyhnutelná hromadná havárie. Naštěstí se nikomu nic hrozného nestalo, vyjma těch několika slabých infarktů, které se musely pokoušet o majitele rozbitých aut.

Výsledná škoda se odhaduje na zhruba 70 milionů korun, což je u automobilové nehody bez zdravotních následků suma dost možná rekordní.

Hned o rok později a o nulu více

Dobrá, nových Ferrari ať si nabourá, kolik kdo chce, ale každý polámaný plech na fenomenálním Ferrari GTO 250 je doslova svatokrádež. I takové věci se ale nejdražšímu automobilu s odhadovanou cenou 30 milionů dolarů mohou stát (v letech 1962-1964 jich bylo vyrobeno jen 39!). V roce 2012 chtěl americký byznysmen dát na odiv jedno z několika málo vyrobených a dodnes zachovalých Ferrari 250 GTO, tohle konkrétní v efektním modrožlutém nátěru. Jenže tak úplně nezvládl řízení a auto naboural. Půl miliardy v háji, tedy pokud dotyčný miliardář šetřil na pojištění (o pojištění vozidel si můžete více přečíst na webu povinnerucenisrovnani.com).

Naštěstí podle odborníků hodnota tohoto auta neklesne o moc, ani když bude totálně zdevastované. Až tak vzácné a uctívané Ferrari 250 GTO je. Není divu, krásnější vůz nikdy z továrny v Maranellu nevyjel.

Ať se nikdy do podobné šlamastyky nedostanete a nerozflákáte cizí a už vůbec ne své auto Vám přeje iRuceni, web plný výhodného povinného ručení.

Read more

Local News