Nenechte se svazovat a posviťte si, kde potřebujete!

Share

Zapomeňte na jakékoliv dosavadní rady i doporučení a řiďte se svým vlastním vkusem a citem. Zkrátka si posviťte na všechno, nač potřebujete vidět!

Interiérový design má své kouzlo v tom, že v něm můžete popustit uzdu své fantazii. Při zařizování vlastního domova tedy určitě. Není nudné pořád se ve všem držet nějakých pouček? Zkuste na ně na chvilku zapomenout.

Lustr do koupelny?

Řada světových designérů instaluje do koupelen křišťálové lustry. Nejsem si jistá, zda to je jen pro efekt, na fotografiích to každopádně vypadá impozantně. Při koupeli si můžete připadat jako zámecká paní.

Vana v ložnici?

Podobné smíšené pocity jsem měla, když jsem poprvé viděla vanu v ložnici. Pak jsem si ale řekla, proč ne. Bydlení si přeci každý může zařídit zcela po svém, nebo ne? Proto si i svítidla rozvěste tam, kde je potřebujete.

Lampa v předsíni

Vezměte si takovou předsíň. Kdo říká, že třeba u věšáku nemůžete mít připevněnou nástěnnou lampu? Nebo klidně stojací. Alespoň na to obouvání budete dobře vidět. A takových bláznivých kousků vás určitě napadne celá řada. Proč je nevyzkoušet?

Když jedno světlo nestačí

Díky současným úsporným LED žárovkám můžeme svítit tzv. i několikanásobně. Představte si několik lampiček stejného designu, ale různých velikostí. Prostor, který by s jednou lampou působil prázdně, můžete oživit hned několika lampami. Klasikou jsou například dvě stejné lampy po stranách sedací soupravy, jež dávají interiéru jakýsi řád a harmonii zároveň.

Barvy a atypické tvary

Je pravda, že primární úkol svítidel je svícení. Ona ovšem dokážou plnit i další funkci, a to estetickou. Jako taková plně nahradí plnohodnotný architektonický prvek v interiéru. A tak k nim i přistupujte. Nevšímejte si tedy jenom technologických parametrů, ale i barev a tvarů. A neobávejte se ani těch výraznějších, jež mohou být dominantou vaší domácnosti.

Vtipná světla

Ano, i světlo může být vtipné. Takové většinou neplní již jinou funkci, a můžete jej proto umístit téměř kamkoliv. Nápis, číslice, jež má pro vás nějaký zvláštní význam, cokoliv, co vykouzlí úsměv na vaší tváři, se počítá. A v interiéru funguje. Přidává mu na osobitosti.

Read more

Local News