Nejznámější podvody ve světě sportu

Share

Díky současným prostředkům se v dnešní době málokomu podaří při sportu podvádět. Ale v minulosti o podvod nebyla nouze. Některé z nich jsou opravdu kuriózní a stojí za zmínku.

Letní olympijské hry v roce 1904

V roce 1904 se američan Fred Lorz zúčastnil běhu na Maratónskou trať dlouhou 42kilometrů. V této době se však soutěž příliš nekontrolovala a Fred Lorz si zhruba při 15kilometru zastavil projíždějící automobil a dalších 17kilometrů na stadion se svezl. Tento podvod se však odhalil a soutěžící byl diskvalifikován a zlato získal Thomas Hicks.

Zimní olympijské hry v roce 1968

Rakušan Karl Schranz se roku 1968 zúčastnil slalomu, při čemž na první pokus mu do cesty vběhla záhadná postava, tak jízdu opakuje ve vynikajícím čase a vyhrává pro Rakousko zlato. Po dvou hodinách se přišlo na to, že žádná postava se na trať nedostala. Karl Schranz si vše vymyslel, protože minul dvě jamky. Zlato připadlo Francouzům.

Letná olympijské hry v roce 1976

Boris Onišenko se jako jednotlivec i jako týmový hráč zúčastní pětiboje (střelba, šerm, plavání, jízda na koni, běh). Při souboji družstev se však stane něco zvláštního. Ukázalo se, že Sovět má v rukojeti své zbraně ukryté elektronické zařízení, které může jedním knoflíkem zaznamenat zásah soupeře. Ze soutěže je s celým týmem diskvalifikován.

Zimní olympijské hry v roce 2002

V soutěži sportovních dvojic se utkají pár Rusů Berežná – Sicharulidze a Kanaďanů Salé – Pelletier. Kanaďané si vedou velice dobře, jenomže rozhodčí hlasují ve prospěch ruského páru. Po dlouhých tahanicích se přijde na to, že někteří soudci se před zápasem už domluvili na vítězství.

Read more

Local News