Nejzajímavější sekty světa

Share

Všichni víme, že existují. Každý má na ně svůj vlastní názor. Někdo se jich bojí. Někdo je obdivuje. Někdo k nim patří. Někdo jimi opovrhuje. Ale co o nich doopravdy víme?

Church of Euthanasia

Church of Euthanasia je takzvaná dadaistická organizace, která se zabývá sexem (především análním) a kanibalismem. Tato skupina lidí vyznává názor, že lidé se nekontrolovatelně množí, a že je potřeba udržovat lidskou populaci v rozumné míře. Tato sekta vznikla v roce 1995 ve městě Boston. Upozornila na sebe 11. září 2011, kdy začala propagovat hudební klip, který obsahuje záběry tvrdého porna dvou hořících dvojčat.

Raeliáni: ať žije UFO

Tato skupina lidí věří, že naší Zemi ovládají Elohimové – tedy mimozemšťani. Podle nich prý lidé vznikli klonováním z mimozemských bytostí. Klonování je tedy nezbytný krok k věčnému životu.

Sekta vznikla v 70. letech a vůdcem je muž, zvaný Rael. Tento muž tvrdí, že se prý v roce 1973 dostal na palubu mimozemské populace, kde mu byla po dobu 6 dnů sdělována pravda o světě. Raeliáni na sebe upozornili v roce 2003, kdy zveřejnili video, které zachycuje klonování lidí.

Aum Shinrikyo (Óm šinrikjó)

Tato japonská sekta se proslavila plynovým útokem v jednom Tokijském metru, při kterém bylo zabito 8 lidí a dalších 200 bylo vážně zraněno. Toto je jen jeden incident z mnoha, na svém kontě mají další vraždy, bombové útoky a podobně. V 90. letech patřila k jedné z nejvíce obávaných skupin celého Japonska. Sekta byla založena v roce 1984. Původně se skupina věnovala józe a cvičení, později i meditacím, které probíhaly sezením se zkříženýma nohama na zemi a při této poloze se snažili vyskočit co nejvíce do vzduchu. Hlavní myšlenkou bylo sebezdokonalování člověka. Tato sekta se později rozrostla a japonská vláda ji věnovala status církve.

Satanisté

Tuto sektu založil A. Cowley, který se považoval za nejzvrhlejšího člověka na světě. Szándor La Vey se v USA v roce 1966 sám prohlásil za velekněze „První Satanovi církve“. Satanismus vyznává veškeré zlo. K jejich rituálům patří obětování, černá magie, čarodějnictví a podobně.

Svědci Jehovovi

Tato sekta se zabývá přesvědčováním lidí. Patří to mezi jejich hlavní smysl života. Přesvědčují o tom, že konec světa v takzvané armagedonské bitvě přežije jen člen této sekty. Tito Jehovští svědkové prorokují konec světa. Ten měl již nastat v letech: 1914, 1925, 1975. Nyní je očekáván další konec světa. Svědci prý znají Bibli. Ale vybírají z nich pouze ty části, které se jim hodí. Sektu založil v minulém století Charles Russel.

Existuje mnoho dalších sekt a skupin, které věří i v další neskutečné věci.

Co myslíte, našli jste se v některé?

Read more

Local News