Nejlepší vánoční dárek pro cyklistu?

Share

Na shánění vánočních dárků už je sice téměř pozdě, přesto se mezi námi ještě najdou tací, kteří nemají všechny dárky vyřešené. Vrtá vám hlavou, čím obdarovat cyklistu? Ale to je přece úplně jednoduché!

Samozřejmě záleží na věku cyklisty i na tom, kolik peněz se chystáte do dárku investovat. Ano, darovat, kolo je možné, ale…

Kolo vybírejte raději přímo s obdarovaným

Kolo je bezpochyby nádherným vánočním dárkem, který si najde své využití. Jestliže vybíráte kolo pro dítě, můžete to udělat i sami, podle věku se dá odhadnout správná velikost a poradí vám také v obchodě. Kolo pro starší dítě nebo dospělého byste však vždy měli vybírat s obdarovaným. Překvapení prostě nebude, protože je vždy lepší si kolo vyzkoušet. Ne každému sedne každé a obzvlášť pravidelní cyklisté mohou mít specifické požadavky. Pokud jde o BMX pro teenagera, velkou roli bude určitě hrát vzhled, tudíž ho také přiberte k výběru.

Pěkným dárkem může být helma

Kolo je navíc dost drahým vánočním dárkem. Můžete zůstat u levnějších variant, jako je například helma na kolo. Tu pořídíte za pár tisíc korun – opět ale stojíte před otázkou vhodného výběru. Jestliže má obdarovaný helmu například na brusle či lyže, zkuste se orientovat podle velikosti té, případně podle velikosti čepice. Dobré je také nakoupit v obchodě, kde se dá zboží po Vánocích vyměnit. Helma je ale každopádně moc hezkým dárkem, jímž dáte najevo, jak vám na člověku a jeho zdraví záleží.

Oblečením zabodujete

Pořídit lze také cyklooblečení! Měli byste rozlišovat mezi oblečením na horské kolo a na silniční cyklistiku. Terénní jezdci nosí spíš volnější trička, zatímco silniční cyklisté upnuté dresy. Velikost jde vybrat podle normálního oblečení. Navíc lze vždycky sáhnout třeba po rukavicích či sportovních ponožkách, tam velikost odhadnete snadněji. A špatnou volbou samozřejmě není ani tachometr nebo světlo.

Read more

Local News