Nejdražší auto světa je veterán

Share

Sbíráte něco? Mince, známky, ubrousky, knihy, žvýkačky, nebo další (pro vás) životně důležité maličkosti? A co takové auta? Že je to velká investice? Ale jděte! Nestojí to za tu parádu?

Okolí na Vás bude koukat jako na ropného magnáta, blonďaté krásky Vás budou žádat alespoň o pohlazení kapoty a všichni budou kolektivně slepě závidět. A nebudeme troškaři, když pořádné a výstavní auto, tak rovnou to nejdražší, jaké je k dostání – Ferrari 250 Testa Rossa

Závratné sumy

Dosavadní rekordy v ceně prodaných aut se pohybovaly kolem 100 – 200 milionů korun. Jednalo se o značky Ferrari. Potom přišel zlomový okamžik – Ferrari 250 GTO bylo minulý rok prodáno za 176 milionů – a to je už pěkný balík. Obchod tohoto obřího rozměru byl uskutečněn v Británii. Všechny dosavadní rekordy však překonalo Ferrari 250 Testa Rossa.

Výstavní dědeček

Zvláštností tohoto vozu je, že se jedná o speciální edici, která je odvozená od civilního vzoru – změna je pouze v karoserii bez střechy, s pouhou malou větrnou záštitou. V roce 1957 se vyrobilo pouze 22 kusů těchto krasavců. A jistě si každý značku Ferrari spojí s motoristickými závody. Ano tento vůz se závodů skutečně zúčastnil a jezdily v něm taková zvučná jména jako například – Peter Collins nebo Phil Hill.

Jaký pán – takové auto

Původní barva byla bílá, později bylo auto na přání předchozích majitelů přelakováno na červeno a finální barva je černá – červenou barvu má pouze přední část. Pod kapotou se skrývá dvanáctiválec s výkonem uctihodných 300 koní. Jedním z majitelů, o kterém se dochovaly zmínky, byl i pensylvánský pán – v Čechách známý pod jménem Robert Dusek. Následně vůz putoval po nejzámožnějších japonských sběratelích.

TIP: millers oils

A teď může machrovat až do večera před séfem…

Šance na to, že budete někdy vlastnit takový stroj je mizivá. Buď musíte mít dobré kontakty, bohaté předky, nebo pěkně tučné konto. Vyvolávací cena v aukčních síních za tohoto krasavce byla závratná. Nakonec bylo prodáno za cenu 9 020 000 USD, což je v přepočtu za 240 milionů korun. A současný majitel na sebe může být řádně pyšný – vlastní nejdražší auto světa.

Read more

Local News