Nejděsivější místa na planetě z pohledu námořníků

Share

O Bermudském trojúhelníku se toho už napsalo velmi mnoho. Historky, které se neustále omílají dokola už od dob prastarých námořníků, jež je za pivo a chléb vyprávěli v krčmách po celém světě. Bermudy jsou natolik zmedializované, že se zapomíná na fakt, s nímž přichází oblast poblíž souostroví IZU poblíž Japonska a celá řada dalších lokalit. Jde o místo, kterému se lodě raději vyhýbají.

Mnozí teoretici mluví, že se právě v těchto končinách nachází vstup do jiné dimenze, brána času, pod vodou se ukrývají bájní tvorové a zároveň jde o poslední místo na planetě, kde vládne mocný Posseidon svým trojzubcem. I přesto, že novodobá éra námořníků na příšery dvakrát nevěří, tak existují oblasti, které jim nahánějí hrůzu, přinejmenším nedůvěru v bezpečné proplutí.

Mys Dobré naděje

Mys dobré naděje

Jedním takovým místem je i Mys Dobré naděje, který se nachází na jižním cípu Afriky. Jde o kus skály bičovaný vlnami. Velmi nebezpečné místo pro jakoukoliv loď. Traduje se, že tento skalní masiv byl to poslední, co námořníci před ztroskotáním viděli. Na první pohled může vyvolávat pocit, že se jedná o samotný vstup do horoucích pekel. Ohlušující vichr, všudypřítomný strach a bouře donutila portugalského mořeplavce k zamyšlení. Jakmile pohlédl do očí nelítostného přírodního útvaru, nazval je Mysem bouří. Jan II Portugalský byl ale přesvědčen, že jde jen o nešťastné pojmenování a rozhodl se tento Mys překřtít na Dobrou naději, čímž dal najevo svůj názor vůči báchorkám. Vyslal do těchto míst i svého nejlepšího mořeplavce, tehdejšího Diase, aby vyvrátil všechna tvrzení o nebezpečnosti. K Diasově smůle a králově mýlce se Dias už nikdy nevrátil, jeho loď pohltila silná bouře právě v cíli cesty. Poslední pohled patřil do tmavé pekelné brán y. Podle nejnovějších odhadů se na dně moře poblíž Mysu Dobré naděje nachází více jak 30 vraků lodí. Dokonce mezi nimi natrefíme i na slavného Bludného Holanďana.

Ďáblovo moře

ďáblovo moře

Už jen samotný název Ďáblovo moře vyvolává strach a zájem všech, kteří nemají rádi svůj život. Do dnešních časů se těmto končinám dostává značného respektu. Místní rybáři, jež se pohybují v tamních vodách vědí své. Nikdo se neodváží zajít tak daleko, aby musel čelit mocné síle ukrývající se v hlubinách Ďáblova moře. Pokud byste měli zájem tento kousek planety prozkoumat na vlastní kůži, tak si zajistěte odvážného námořníka a povězte mu, že se chcete dostat mezi ostrovy Wake a Guam. Právě zde se za záhadných okolností doposud ztrácejí lodě i letadla bez prokázané příčiny. Existuje i mnoho strojů, které se nikdy nepodařilo najít.

Bermudy

Když se článek otírá o nejděsivější místa z pohledu mořeplavců, tak se na Bermudský trojúhelník nesmí opomenout. Jde o nejznámější oblast vůbec. Již Kryštof Kolumbus zaznamenal do svého deníku nevídané zprávy o zkušenostech s proplutím. Asi nejznámější událostí je ztráta letky roku 1945, která se nikdy nenašla, ani s bombardérem, který se je vydal hledat.

bermudsky-trojuhlenik

Read more

Local News