Nejbrutálnější útoky žraloků, které byste nechtěli zažít

Share

Kdo se bojí žraloků, má k tomu určite důvod. Pro ty, kteří se jich nebojí, jim důvod dáme. Všechny žraločí útoky jsou drastické, my jsme však vybrali ty nejkurióznější.

1. Neopren mu držel vnitřnosti pohromadě

V roce 1963 se potápěč Rodney Fox účastnil rybolovu na jižním pobřeží Austrálie. Když se bez kyslíku potápěl, byl uchopen obrovským bílým žralokem. Zápasil s ním, nachvíli se osvobodil, ale žralok ho chtěl znovu pokousat. V průběhu tohoto děsivého boje se dokázal žralok Foxovu kůži zcela oddělit od kosti. Po chvíli zápasení přijela na pomoc loď, která Foxe vytáhla. Posádka popisovala útok jako něco děsivého. Fox měl zcela jasně viditelné kosti, jeho plíce a horní část břicha byly kompletně odkryty. Nakonec ho tedy zachránil neopren, který držel jeho vnitřnosti pohromadě, aby nevypadly. Fox podstoupil 4 hodinovou operaci, při které ho doktoři sešili 462 stehy.

2. Bethany Hamilton byla znovu na prkně pouze měsíc poté, co ztratila ruku

V roce 2003 bylo Bethany pouze 13 let. Na Havaji byla jedničkou mezi surfařkami svého věku. Tedy do té doby, než na ní zaútočil 7 metrový žralok. Bethany ležela břichem na prkně, s rukama pod vodou. V tom se zespod vynořil žralok a kousl jí přímo u paže. Než se dostala do nemocnice, ztratila 60% krve a musela podstoupit hodně operací, aby se zotavila.

3. Muž zachytil útok žraloka na video

V roce 1964 si Henri Bource a dva další potápěči plavali mezi velrybami. V tom se objevil žralok a Henrimu ukousl nohu v koleni. Jeho partner neuvěřitelnou záchranu potápěče natočil na video.

4. Muž byl zabit přímo před zraky nevěsty na líbánkách

Pouze deset dní od svatby byl Brit Ian Redmond napaden a usmrcen žralokem. Z původně ideálních líbánek v tropických Seyshellách se stala noční můra. Ian plaval v moři necelých dvacet metrů od břehu a jeho žena se opalovala na lehátku. Žralok mu ukousl jednu ruku a vážně poranil nohu. Říká se, že Ian zemřel ihned, ale kolemjedoucí loď ho vytáhla a dopravila na břeh, kde mu doktor dal první pomoc.

5. Fotograf dal žralokovi sežrat foťák místo své ruky

Profesionální podvodní fotograf a potápěč Russell Easton fotografoval 7 metrového žraloka tygřího poblíž Baham. Ten mu náhle do obrovské tlamy vzal kameru. Russell mu ji tam zastrčil ještě více a odplaval do bezpečí. Navzdory tomuto incidentu tvrdil, že mu žralok nechtěl ublížit. Pouze ho prý zajímalo, co to ten člověk drží v ruce.

Read more

Local News