Nej ze světa hotelů

Share

Je libo zlatíčko, diamantíky a naprostý luxus? No, je potřeba zaplatit, a to hodně. Pro nás, prosté Čechy, postačí stan ohřívaný nelegálně rozdělaným ohněm uprostřed lesa. Nicméně se pojďme podívat na druhou stranu mince.

1. Nejvyšší hotel světa

Toto prvenství drží hotel Burj Al Arab v Dubaji. Kromě výšky 321 metrů se pyšní taky sedmi hvězdičkami, z čehož vyplývá, že o luxus zde není nouze. Jeho součástí je přistávací plocha pro vrtulníky, či vlastní loďstvo značky Rolls Royce

2. Největší hotel – na počet pokojů

8 108 pokoje se může pochlubit Palazzo Resort Hotel & Casino, jenž sídlí ve městě hazardu – Las Vegas. Jedná se o jakési miniměsto s množstvím restaurací, obchodů a bazénů.

3. Nejstarší hotel světa

Hotel Hoshi Ryokan v japonském Komatsu začal psát svoji historii již před 1 300 lety. Rodině, která ho zbudovala, patří dodnes. Jedná se však již o 46 generaci, jenž poskytuje ubytování svým hostům ve 100 pokojích.

4. Nejdražší hotelový pokoj

50 000 dolarů je opravdu pohádková suma. Anebo také částka, kterou zaplatíte za jednu noc v athénském resortu Lagonissi. Samozřejmostí je osobní sluha, kuchař, pianista. A čím je výjimečný pokoj? Výhledem na Egejské moře, vlastním bazénem a hydromasážním zařízením.

5. Nejdražší hotelová stavba

Emirates Palace v Abú Dhabi, jehož výstavba přišla na 3 miliardy dolarů, se zdá být opravdovým rájem. Celý hotelový areál je ze zlata, stříbra a mramoru.

6. Největší hotelový pokoj

Libanonský Royal Suite v Hills Grand Hotel & Spa je místem, kde se člověk ztratí a to doslova. Hostům je totiž k dispozici neuvěřitelných 8 000 metrů čtverečních. Půlku tohoto prostoru pak zabírají bazény, zahrada a terasa.

7. Nejchladnější hotel světa

Nejchladnější hotel na světě nese příhodný název – Icehotel. Nachází se v Jukkasjarvi ve Švédsku a je celý bez výjimky postaven z ledu. V tomto zimním královstvím tak najdete ledové pokoje, restaurace, umělecké sochy, ale také kapli, jenž má licenci pro svatby a křtiny.

8. Hotel s největší nadmořskou výškou

Cesta do hotelu Everest View v Nepálu vede pouze vrtulníkem. Je zasazen do národního parku Sagarmatha ve výšce 3 880 m. n. m a nabízí krásný pohled na nejvyšší horu světa – Mt. Everest.

Read more

Local News