Na kole po Plzni: Neobyčejný pohled z rozhledny a unikátní komplex rybníků

Share

Plzeň, čtvrté největší město v České republice. Na první pohled možná nepůsobí jako nejžádanější cyklistická destinace, i tato metropole a její okolí však nabízí zajímavé úkazy. A v tomto článku vám povíme, která místa byste rozhodně neměli minout.

Zdroj: MMREBike.cz

Silnice i lesní stezky

Projet se centrem města má svoje výhody. Prohlédnete si historické památky a v případě potřeby máte vždy po ruce obchody a sociální zařízení. Ta pravá zábava ale nastane, když vyrazíte po neprobádaných stezkách. Podobné cesty jsou vhodné zejména pro horská jízdní kola. Plzeň a okolí je sice vybaveno kvalitní infrastrukturou, silniční kola však nejsou ideální volbou.

Rybník v srdci přírody

25 kilometrů dlouhý okruh, který vám vzápětí představíme, je ale přizpůsobený zejména pro krosová kola. Plzeň tak v jejich sedle poznáte i z jiného úhlu. Uvidíte totiž přilehlé okolí z rozhledny na Sylvánu a pokocháte se krásným výhledem u Kamenného a Velkého Boleveckého rybníku.

Kudy vyrazit?

Naše cesta začíná na náměstí. Odtud se můžete vydat kolem Mlýnské strouhy ke Štruncovým sadům, kde projedete okolo fotbalového stadionu. Za soutokem Mže s Radbuzou pojedete po naučné stezce Údolím Berounky, které samo o sobě skýtá řadu krásných přírodních úkazů. Následuje žlutá turistická trasa z Bílé hory, na kterou se dostanete, pokud odbočíte asi 100 metrů za kruhovým objezdem pod Bílou horou. Stezka vás zavede až k rybníkům, kde se můžete v letních měsících osvěžit, případně se zastavit a pokochat se pohledem a krásnou přírodu.

Na rozhlednu po asfaltu

Pokud se rozhodnete od rybníků vyrazit až k rozhledně Sylván, čeká vás další dlouhá cesta. Ta je ale bezpečná a zpevněná štěrkem nebo asfaltem. Nemusíte se tedy bát vzít s sebou i svoje ratolesti a jejich dětská kola. Plzeň lemovanou lesy a loukami objedete během několika hodin. Po cestě se navíc můžete zastavit v bufetu, ke kterému se dostanete po silnici s označením CT 35.

Read more

Local News