Myslete na své zdraví i při častém vysedávání v kanceláři

Share

I muži mají své dny… Proto si také manažeři, prodavači, účetní i administrativní pracovníci zaslouží po dlouhých hodinách strávených vsedě v kanceláři, obchodě nebo úřadu relaxaci, odpočinek a úlevu. Dlouhodobé sezení u počítače, nad stohy lejster a na konferencích je namáhavé, nejen co se týče únavy. Trpí záda, šíje, ozývají se zatuhlé paže, nedokrvené končetiny. Správným posezením u kancelářského křesla, které má nastavitelné opěrky hlavy, rukou, nohou i možnost náklonu opěradla zad, dovedeme mnohým fyzickým i psychickým obtížím předejít.

Ergonomický kancelářský nábytek dokáže zázraky

Odborná veřejnost již dávno volá po tom, aby sedavé zaměstnání bylo kompenzováno ze stran zaměstnavatelů možností relaxace v odpočinkové místnosti, variantou volných vstupenek do bazénů, fitness centra a do bazénu. Těmito bonusy si získají oddané pracovníky, ale ještě zvýší jejich motivaci k práci a v neposlední řadě tak preventivně předejdou zdravotním komplikacím a času stráveném na neschopence.

Preventivními opatřeními lze předejít budoucím potížím

Preventivními opatřeními, která vedou k lepším pracovním aktivitám a výsledkům, je pořízení vhodného kancelářského nábytku. Kancelářské židle pro muže i ženy jsou jedněmi z nejdůležitějších činitelů, jež pozitivně ovlivňují bdělost zaměstnanců a jejich činnost. K důležitým ergonomickým pomůckám pro kvalitně odvedenou práci patří rovněž podložky pod myši, fyziognomicky řešené pracovní stoly a desky, jakož správně nastavený monitor od počítače. Úlevu pocítí celý organismus, ale především zrak, který je potřeba si chránit vzhledem ke stoupajícím nárokům na pracovní zařazení a předpokládaný vysoký věk, v němž pracovníci budou muset být stále pracovně výkonní.

Koženková, látková i měkoučká křesla „mesh“ udržují bdělost a pozornost

Pryč je doba, kdy úřední a administrativní činnosti vykonávaly pouze ženy. Na místa u přepážek a v prodejnách usedlo i silnější pohlaví. Vzhledem k tomu, že muži bývají většinou vyššího vzrůstu a mají větší hmotnost, měli by mít speciální kancelářská křesla pro muže. Kolečky opatřená židle s nastavitelným sedákem, polohovacími opěrkami zad, hlavy i rukou jsou předpokladem zdravého a správného držení těla. Podle potřeby lze pořídit nastavitelná křesla s rozmanitými typy potahů. Koženka, látka i síťovina „mesh“ výtečně splňují potřeby plynoucí z dlouhého sezení. Spočinutí na měkké, nebo naopak tvrdší, kancelářské židli je pohodlné a nevyčerpávající.

Read more

Local News