Moje pracovní moudra – 6 věcí, které o sobě v práci nikdy neprozrazujte

Share

Pokud si máte vybudovat v práci  dobré prostředí, je třeba se svým kolegům alespoň trochu otevřít. ALE, dejte si bacha – odhalením těch nesprávných věcí si můžete zcela zničit kariéru a možnost povýšení.

Tohle je 6 věcí, které je lepší nechat si pro sebe, věřte mi!

Že nesnášíte svojí práci

Notorické stěžovatele nikdo nemusí – v životě, ani v práci. Negativista není vnímám jako týmový hráč. S takovým přístupem tak možná o ten hrozný, nudný a neperspektivní job přijdete!

Že ten trouba od kopírky nic neumí

V každé firmě je někdo, kdo svojí práci nedělá dobře, dostatečně a s nasazením. Všichni si toho časem všimnou i bez vašich poznámek. Upozorňováním na neschopnost druhých body nenaženete a budete vypadat jako chudák, co chce lacině získat oblibu u šéfů.

Jde vám o něčí místo? Ani tím se v práci nechlubte. Navenek musíte působit jako týmový hráč, kterému jde o blaho celé firmy. 

Že vyděláváte málo/hodně

Doma vás za obnos na účtu pochválí, ale na pracovišti budí řeči o výši platu rozbroje. Prozradíte-li, kolik vyděláváte, dostanou vaši kolegové do rukou měřítko, kterým pak můžou jít za šéfem. Kromě toho budou všichni poměřovat každý váš krok: “Opravdu za tohle dostává tolik?!“

Že jste v posteli s partnerkou jako dva králíci

I když je váš sexuální život nadpozemsky dobrý, sexu dostatek a každý číslo v podstatě legendární, tak v práci tyto informace nemají co dělat. Většinou se dočkáte jen křečovitého úsměvu. Kolegům to bude prosti srsti a nepříjemné.

Stejně tak vůbec nahlas neřešte to, co dělají v ložnici ostatní!

Že se rádi ztřískáte

Většina lidí nemá ke drogám a alkoholu nijak pozitivní vztah. Proto si své řeči o poslední kalbě nechte pro kámoše. I když jste dobrý pracant, přílišná chuť k alkoholu z vás udělá neschopného, nespolehlivého a nedospělého… nahraditelného.

Že hledáte jinou práci

Když jsem byl malý kluk, řekl jsem svému trenérovi na hokeji, že za tři týdny končím. Během těch tří týdnů jsem pak celou tu dobu zahříval střídačku. Když jsem si pak odchod rozmyslel, bylo to ještě horší, protože se ze mě stal ten “kterej tady vůbec nechce bejt“.

To samé se může stát i v práci. O změně práce neříkejte nic, než budete opravdu mít, kam jít. 

NAKONEC ještě malý tip, co se sociálních sítí týče. Cenzura na Facebooku je dost obtížná. Tak to svým kolegům a šéfům ulehčete a jako přátele je vůbec nemějte. Jako profesní síť pak používejte LinkedIn.

Read more

Local News