Moderní lité podlahy nahradily beton

Share

Základem pro jakoukoliv finální podlahu je kvalitní a dokonale rovný podklad. Dřívější betonové podlahy dnes nahradily anhydritové podlahy se samonivelačními vlastnostmi.

Anhydritové podlahy jsou vhodné jak pro novostavby, tak se uplatní v případě, že jste se pustili do rekonstrukce. Je jedno, jestli chystáte novou podlahu v obytných prostorách, upravujete suterén, přistavujete home office kancelář, či rekonstruujete v rodinné firmě podnikatelské prostory. Společnost Anhypodlahy nabízí vlastní anhydritový samonivelační potěr Anhyfast 20,30 MPa, který se snadno aplikuje, a realizace podlah je tak velice rychlá.Podlahy jsou rovněž nadstandardně kvalitní.

Proč místo betonu anhydritové podlahy?

Obecně jde o lité podlahy, které jsou směsí síranu vápenatého, vody, písku a dalších přísad. Mluvíme proto i o sádrových podlahách. V době aplikace jde o tekutou směs, která se chová jako samonivelační potěr. Podlaha se tedy sama správně srovná do dokonalé roviny. Směs přitom rychle schne a anhydritové podlahy jsou velice rychle pochozí. Tyto vlastnosti beton neměl a musel se pracně srovnávat, nebo se na něj dávala ještě vrchní vrstva v podobě samonivelačního potěru. Anhydritové podlahy se hodí pod dlažbu, dřevěnou i laminátovou podlahu, pod vinyl, lino i koberce. Mají skvělou tepelnou vodivost, a tak se hodí i pro podlahové vytápění.

Stavební dělníci se u vás ani neohřejí

To proto, že anhydritové podlahy lze pro celý rodinný dům realizovat už během jednoho dne. Už druhý den po této podlaze jednoduše projdete a čtvrtý či pátý den lze začít podlahu zatěžovat, nebo na ni klást třeba dlažbu. Dokonce i aplikace této podlahy je natolik komfortní, že se nikde nic nezašpiní, nepráší se, a je proto oblíbená i u již zmíněných rekonstrukcí.

K aplikaci anhydritové podlahy je nutné speciální zařízení TransMix, které si firma přiveze přímo na místo. V něm se suchá aplikační směs míchá s vodou. Anhydritové podlahy mají hladký povrch bez trhlin. Podlahu tedy není nutné při zrání a vysychání vlhčit.

Read more

Local News