Modelka Winnie Harlow – Nepřízeň osudu vzala jako svou příležitost

Share

Kanaďanka s jamajskými rysy Winnie Harlow patří mezi nejznámější modelky dnešní doby. Přesto, že trpí kožní nemocí vitiligo, známé módní domy se o ní perou! Přečtěte si, jak tato úspěšná a sexy modelka využila nepřízeň osudu.

Asi nikdo si neumí představit, že by u něj propuklo kožní onemocnění vitiligo, která způsobuje ztrátu pigmentu, což znamená, že se na těle vytvoří různě velké a tvarované světlé skvrny. Zamaskovat je nelze, tudíž je nutno počítat se zvědavým okukováním okolí. Lidé kvůli této nemoci trpí depresemi, to však není případ kanadské modelky Winnie Harlow známé jako Chantelle Young Brown.

Ta se rozhodla, že svou ztrátu pigmentu využije a nabídne jako umělecké dílo přírody, a kde jinde by o takovou zvláštnost měli zájem než v modelingu. Dnes je modelka fenoménem, jenž na svém “neštěstí“ vydělává miliony.

Dnes úspěšné modelce v dětství říkali, že vypadá jako zebra a … kráva. 

Rodačka z Toronta Chantelle Winnie Harlow začala ztrátou pigmentu trpět ve 4 letech. První skvrnu na břiše rychle následovaly další a další, a to nejen po těle, ale i na obličeji. S každým dalším rokem se onemocnění stávalo více patrné.

Ve škole si Chantelle dle svých slov prožila peklo plné šikany a posměšků. Spolužáci si od ní držely odstup, aby onemocnění nechytily, i když to v případě vitiligo není možné, a pokřikovaly na ní “zebro“. Díky tomu tak Chantelle nenáviděla své tělo i onemocnění, které potkalo zrovna jí: „Proč? Proč zrovna mě se tohle muselo stát?“.

winnie-harlow-2

Později si jí však všiml jeden fotograf a pobídl jí, aby své skvrny neskrývala a naopak je světu s hrdostí ukázala. Poslechla a začala fotit. Fotky dávala na svůj Instagram i Facebook. První výsměch jí neodradil, pokračovala, i když nevěděla, kam to vlastně směřuje.

S každou další fotkou se měla raději a svého těla si více vážila.

Později svými fotkami upoutala přední topmodelku a hledačku nových tváří Tyru Banks, známou díky soutěži Amerika hledá topmodelku. Ta pomohla Chantelle s kariérou u předních návrhářů. Její odlišnost se stala výhodou, každý si ji okamžitě zapamatoval!

winnie-harlow-3

Dnes je dvoubarevná kráska nejvyhledávanější modelkou světa a tváří značky Desigual!

Read more

Local News