Minijeřáby? 5 důvodů proč jsou skvělou alternativou standardních jeřábů!

Share

Minijeřáby, jak už jejich název napovídá, jsou kompaktní velikosti. Pokud zastáváte názor, čím větší, tím lepší asi vás překvapí skutečnost, že právě velikost je jejich největší výhodou. Chcete vědět, jak tyto malé, ale velmi výkonné stroje pracují? Zajímá vás, na jaké práce se nejvíce osvědčily a kdy je pro vás výhodnější dát jim přednost před standardními stroji? V tomto článku se dočtete nejen odpovědi na tyto otázky. Dozvíte se také, jaké jsou hlavní výhody těchto šikovných mašinek a v jakých situacích se bez jejich pomoci prostě neobejdete.

Minijeřáby versus standardní jeřáby. Kdy jsou kompaktní stroje jasnou volbou?

  1. Oceloví pavouci (spider cranes) byli zkonstruováni pro práci v prostorách s omezeným přístupem. Představte si, že potřebujete něco zdvihnout uvnitř stavby, která už má střechu. Pavouk vjede dovnitř skrz klasické dveře, nebo zárubně. Těm nejmenším stačí průjezd, který je jen 60cm široký! Není třeba stavbu rozebírat, nebo zvedat přes střechu. Nemusíte hledat místo, kam velký stroj zapatkovat a nepotřebujete povolení revizního technika pokaždé, když ho chcete přemístit. Co se týče zdvihání uvnitř interiéru, mají pavouci jasně navrch a to nejen díky své velikosti. Dokáží se ladně pohybovat po podlaze z dlaždic, mramoru a dokonce i dřeva, aniž by je poškodili. Jsou tedy často využíváni při instalacích v muzeích, galeriích, ale také v obchodních centrech a soukromých vilách. Stejně dobře se osvědčili ve výrobních halách a tunelech.
  1. Ovládání – je zřejmé, že standardní jeřáb vyžaduje odbornou kvalifikaci a zkušenosti. To znamená, že si s ním musíte najmout i obsluhu a dále potřebujete už dříve zmiňovaného revizního technika. I tak se jedná o práci, která s sebou nese větší míru rizika. Škody na stroji, či majetku můžou být závratně vysoké a ve většině případů vyžadují zásah hasičů. Minijeřáby mají nosnost od 1 – 8tun a výšku háku až 25,5m. Zvládnout toho tedy zdvihnout opravdu hodně. Navíc vám k jejich ovládání stačí jen úvodní proškolení. Pokud vás čeká náročnější projekt, můžete si přístroje pronajmout s obsluhou. V mnoha případech dokáží zcela nahradit velké stroje.
  1. Bezpečnost – pavouci jsou vybavení špičkovým bezpečnostním zařízením. Díky jejich snadnému ovládání je riziko úrazů minimální. Manipulace s těžkými břemeny je jednou z nejčastějších příčin pracovních úrazů. Pokud jste zaměstnavatel, víte jak jim předcházet? Řešením jsou právě i tyto technicky vyspělé stroje manipulační techniky, které se dají ovládat na dálku a tím eliminovat přítomnost pracovníků na rizikovém pracovišti.
  1. Extremní podmínky – další nespornou výhodou kompaktních přístrojů je fakt, že dokáží pracovat v povětrnostních podmínkách, ve kterých by byl klasický stroj z bezpečnostních důvodů nepoužitelný. Dají se také ukotvit v členitém a bahnitém terénu.
  1. Cena – pronájem minijeřábu vás vyjde levněji než pronájem klasického maxijeřábu. A to i v případě, že si stroj pronajímáte s profesionální obsluhou.

Měli byste také vědět, že:

    • minijeřáby jsou absolutně nenahraditelní pomocníci při usazování nadrozměrných skel. Jsou totiž na milimetry přesní.
    • některé typy minijeřábů nabízejí funkci „pick-and-carry“, která jim umožňuje pohyb se zavěšeným břemenem. Pro typ Knuckleboom zase není problém zdvih přes překážky.

Minijeřáby jsou ideálním řešením pro práce v prostorách s omezeným přístupem

Pro tento účel byly sestrojeny a v těchto podmínkách mají nad standardními maxijeřáby jasnou převahu. Právem si získaly mnoho příznivců a obdivovatelů.

Díky tomuto článku máte představu, jaké jsou jejich hlavní výhody a také proč a kdy se vám vyplatí dát jim přednost před standardními jeřáby.

Souhlasíte s tvrzením, že je manipulace s nimi bezpečnější? Kterou variantu byste zvolili pro svůj projekt a proč? Podělte se s námi o váš názor a zkušenosti.

Read more

Local News