Méně známá místa, která vidět, když se přestěhujete do Prahy

Share

Po velmi náročném stěhování v Praze se možná ptáte na to, kam vyrazit, když zrovna máte volnou chvíli. Naštěstí hlavní město má, co nabídnout, a to za jakéhokoli období. Pokud se zrovna nekonají trhy na Náplavce, vyrazit můžete na typické pražské památky. Pokud vás však omrzely nebo jste je už viděli, za zvážení stojí místa méně známá, přesto stejně krásná jako ta turisty navštěvovaná. Co konkrétně máme na mysli?

Kostel sv. Cyrila a Metoděje

Za zmínku stojí kostel, který je výlučně spojen s naší historií. Mluvíme konkrétně o kostelu svatého Cyrila a Metoděje, který se nachází jen kousek od Karlova náměstí směrem k Tančícímu domu. Známý je především tím, že právě zde se ukrývali parašutisté v době, kdy byl spáchán atentát na Heydricha, a právě zde také byli nejen zavražděni, ale také si zde sami vzali život.

Příběh parašutistů je sice dobře známý, ale zdejší drobné muzeum, které je v dolní části kostela otevřené zadarmo ještě více přibližuje, jak těžké to museli parašutisté mít. Navíc se můžete dostat do „sklepa”, kde se ukrývali a kde jim také pustili vodu.

Mostecké věže

Mnoho lidí se po nastěhování do Prahy automaticky projde po Karlově mostě. Jenže věděli jste, že nemusíte jít pouze po mostě, ale také můžete navštívit zdejší mostecké věže, které jsou na jedné a také na druhé straně mostu? Jsou otevřené, k dispozici a nabízí zase trochu jiný pohled na město.

Mimochodem, těchto mosteckých věží je v Praze rovnou několik. Můžete se podívat také na Jindřišskou věž, navštívit můžete i Prašnou bránu, pokud to zrovna bude umožněno.

Park Stromovka

Říkali jste si někdy, že je Praha jenom o nemovitostech? Pak tomu tak není. Navštívit totiž můžete i park Stromovka, kterému se také velmi často říká královská obora. Je totiž velmi rozsáhlý, velmi krásný, ideální nejen na nedělní procházku, ale také na každodenní ranní výběh.

Stromovka je přístupná z několika míst a je jen na vás, kudy se sem dostanete. Záleží ale samozřejmě i na tom, kde konkrétně budete bydlet.

Read more

Local News