Máte doma mazlíčka od Apple? Měli byste vědět, jak se o něho řádně starat…

Share

Apple je výrobcem iPhonů, tabletů, iPodů a dalších super moderních věciček. Jedna z nich možná dělá skvělou společnost i vám. Logo v podobě nakouslého jablka jakoby připomíná křehkost těchto technologických hračiček. Nechcete mít se svým mazlíčkem problémy? Pokud ne, musíte se o něho řádně starat. My vám poradíme, jak na to. Vina může být i na straně uživatele!

Měli byste vědět, že i když je Apple jedničkou ve svém oboru, ani tento výrobce neumí vyrobit nezničitelný stroj. Pokud se mu to povede, i my mu poklepeme pravicí. Ale sny stranou. Mezi nejčastější poruchy tabletů i iPhonů patří poruchy mechanické. Ty si většinou způsobí uživatel sám. Jak? Úplně jednoduše. Stačí otřes, pád nebo neopatrné zacházení a katastrofa je na světě. Nejčastěji dochází k prasknutí krytu a narušení dotykové vrstvy. Proti těmto poruchám se dá efektivně chránit – a sice používáním ochranných obalů. Rozhodně se jich nebojte. Koupit si můžete i super designové vychytávky s různými motivy. Používat byste také měli ochrannou folii, ta dokáže eliminovat riziko prasknutí displeje. A ještě něco, víte vůbec, kolik stojí náhradní díly a příslušenství na Apple? Ceny některých se pohybují i v řádech tisíců, takže je opatrnost jistě na místě.

Vyplatí se servis?

Pokud dojde k poruše přístroje, není nazbyt, pravděpodobně budete muset servis Apple navštívit. Otázkou je, jestli se oprava vyplatí. Pokud je jedná o softwarové opravy nebo výměnu jednoho komponentů, servis se vyplatí v každém případě. Kvalifikované servisy totiž mohou nabídnout i zvýhodněné ceny náhradních dílu, takže ani oprava tabletu nemusí být drahou záležitostí.

V případě rozsáhlejších poruch tomu tak ale být nemusí. Zejména u novějších modelů se ceny pohybují dost vysoko, a pokud je porucha závažná, mohla by se cena opravy rovnat i ceně přístroje. Pokud tedy jdete do servisu, chtějte cenu opravy znát předem.

TIP – víte, za kolik si můžete pořídit nejmodernější iPhone? Odpověď najdete zde.

Read more

Local News