Lyžování: Kam za sněhem uprostřed léta?

Share

Když se řekne lyžování, všichni si samozřejmě okamžitě představí zasněžené vrcholky hor, třeskutou zimu a možná vůni svařáku. Málokdo však ví, že za lyžováním je v Evropě možné vyrazit i v době, kdy v České republice stoupá teplota až ke třiceti stupňům.

Nikoho asi nepřekvapí, že ke kvalitní lyžovačce uprostřed léta musí každý Čech vyrazit do Francie, Švýcarska či Rakouska, tedy do země alpských velikánů. Tamní hory nabízejí několik zajímavých ledovců s lyžařskými středisky, kde si zalyžujete během celého roku a lyžařskou bundu a termo prádlo budete moci klidně nechat doma.

U našich jižních sousedů v Rakousku si milovníci celoročního lyžování přijdou na své třeba v Hintertuxu nebo Kaprunu, který se nachází v nadmořské výšce přes 3000 metrů přímo pod ledovcem Kitzsteinhorn.

Pokud si cestu prodloužíte a rozhodnete se dojet až do Švýcarska, zkontrolujte si, kolik vás budou stát data mimo Evropskou unii a vyrazte třeba do Zermattu nebo do Saas Fee, kde je v nabídce tradiční celoroční dopolední lyžování.

Pokud si pak budete chtít spojit lyžařskou a letní dovolenou dohromady, můžete do kufru auta nabalit lyžařské boty a sandály a vyrazit do Francie do středisek Tignes nebo Les 2 Alpes. Až se nabažíte sněhu a ostrého horského slunce, můžete se totiž jednoduše přemístit třeba na Francouzskou Riviéru, která je pouze pár hodin cesty na jih.

Výběr je opravdu široký, takže pokud se uprostřed léta rozhodnete vzít děti nebo partnera na hory, nemusí se jednat pouze o pěší turistiku. Jednou z obrovských výhod letního lyžování je fakt, že se u něj pravděpodobně také krásně opálíte a vychutnáte si Aperol v počasí, při kterém nemrzne slánka u úst. Především se na něj ale můžete vybavit lidově řečeno za hubičku. V jarním posezónním výprodeji pořídíte lyže i další lyžařské vybavení za zlomek sezónní ceny a kulicha s rukavicemi možná nebudete potřebovat vůbec.

Read more

Local News