Luxusní nemovitost si drží cenu

Share

Cílem každého muže je zplodit syna, zasadit strom, postavit dům. O tom, jak zplodíte syna, asi víte své, radit vám v tomhle ohledu tedy nebudeme. Se zasazením stromu vám pomůžou v zahrádkářství. A my vám poradíme, jak vybrat luxusní bydlení, které si udrží svou hodnotu i během příštích desítek let.

Co o nemovitosti prozradí její cena

Představte si, že celosvětově existuje 6 měřítek, která ukazují, zda je nemovitost luxusní, a určují její cenu. Tak si je teď hezky projdeme jedno po druhém.

1. Lokalita

To snad asi nemusíme nějak zdůrazňovat. Lokalita, občanská vybavenost, nízká kriminalita nebo průmyslová zóna v blízkosti, ale i pověst budovy určují cenu. Byty v centru Prahy mívají stejnou cenu, i přestože mají zcela odlišné standardy. Stejně tak může cenu bytu hodně ovlivnit jeho minulost. Určitě si připlatíte za bydlení, v kterém žila slavná osoba. Na druhou stranu můžete o ceně smlouvat, pokud došlo v bytě k nějaké katastrofě.

2. Výhled

Už kdysi dávno řekl jeden moudrý muž, že cena nemovitosti rovná se výhledu. Ano, bohužel je to tak stále. Kdo chce bydlet na vysoké noze a popíjet si ranní kávu s nepřekonatelným výhledem na město či do přírody, musí si připlatit.

3. Architektura

Nic naplat, ale domy z pera slavných architektů mají svou cenu. Historické budovy z konce 19. století a z počátku 20. století jsou nejen jedinečné, ale stále prokazují, že mají svou udržitelnou hodnotu.

4. Dispozice

Kdo by nechtěl byt, který svou rozlohou připomíná hrad. Velkoryse řešená ložnice, koupelna a navrch ještě terasa. Vlastnosti bytu vám musí život usnadňovat, takže co je na první pohled pěkné, mělo by být na druhý pohled praktické. Svůj prim hraje byt s terasou, úložnými prostory, sklepem a parkovacím místem.

5. Technické parametry

Nízké náklady na energie, ekologická šetrnost a chytrá řešení. To vše dnes udává směr spojený s luxusem. Mělo by vám být jasné, že luxusní není vždy to nejdražší, jde i o to, co je skutečně trendy, jakým směrem se ubírá životní styl. Pokud je ekologie jedním z hlavních témat dnešní doby, luxusní rezidence se ponese v tomto duchu. Konstrukce, střecha, izolace, podlahy, obklady, způsob vytápění, a hlavně kvalitní okna rozhodují o tom, jak energeticky náročný byt bude. A jak dlouho vám bude sloužit bez nutnosti další investice.

6. Služby

Služby spojené s bydlením jsou dnes benefitem, který rozhoduje o ceně, ale i o zájmu. Luxusní rezidence vám může nabídnout kromě společné zahrady a parkovacího místa také posilovnu či bazén. Samozřejmostí by měl být údržbář neboli domovník.

Existují v Čechách vůbec takové domy?

Asi vám už hlavou taky proběhla myšlenka, zda mezi množstvím úděsných panelových domů v Česku najdete i skutečně luxusní bydlení, které nebude vyžadovat žádnou úpravu, prostě se jen nastěhujete. Máme pro vás dobrou zprávu. Ano, luxusní bytové domy existují i v ČR. Prodej bytů Praha 10 nebo Praha 3 se pyšní všemi vlastnostmi luxusní rezidence. Další nabídky najdete je na https://www.psn.cz/. Společnost PSN již 26 let revitalizuje historické budovy nejen v centru Prahy. Vrací budovám život a vytváří neopakovatelné příležitosti pro lidi, kteří chtějí něco víc. Pro lidi, kteří chtějí bydlet podle svých představ.

Read more

Local News