Lovíme kapry v létě. Jaké nástrahy jsou nejlepší v tomto období?

Share

Sezona rybaření je v plném proudu a ani v létě se s lovením nejen kaprů nepolevuje. Pravdou je, že lov kaprů během tohoto ročního období je trochu náročnější a jiný než v jiných ročních obdobích. Během léta je lov kaprů o něco málo specifičtější. Přece jenom vody jsou teplejší než na začátku sezony, navíc jsou mnohdy i špinavé. Kapři nejsou v teplých vodách tak aktivní, nemají ani potřebu hnát se za atraktivně vypadající nástrahou. I když existují takové druhy nástrah a návnad, za kterými se rádi oženou, i když je teplá voda skličuje.

Než se vydáte na ryby, uvědomte si, že v létě se používají opravdu jiné nástrahy než v jiných ročních obdobích. Dokonce i krmné boilies je dobré mít s jinými příchutěmi. Co se týče krmných boilies, které jsou pro kapry tak lákavé, doporučujeme se zaměřit na boilies s ovocnou příchutí, které budou zároveň hezky barevné, tudíž dobře zaregistrovatelné pod vodou.

Samozřejmě krmné boilies nejsou jedinou skvělou nástrahou, na kterou se vám v létě za horších podmínek podaří chytit pořádného kapřího macka. Jsou i jiné nástrahy.

Výrobky od Baitservice Austria

Obecně platí, že skvělou návnadu určenou nejen pro letní rybaření nabízí firma Baitservice Austria, což je firma zabývající se výrobou nástrah i návnad pro lov kapitálních kaprů. Jednotlivé produkty, tedy návnady na kapry, jsou vyrobené ze speciálních, inovačních receptur, které mají perfektní složení, což zaručuje skvělé výsledky nejen při lovu kaprů v našich vodách, ale také se vám s těmito návnadami bude dařit i při rybaření v jiných koutech Evropy.

Tygří ořechy

Další skvělou letní návnadou jsou takzvané tygří ořechy, které lze zakoupit v různých velikostech. Jedná se o návnadu obsahující přírodní cukr a o návnadu odolnou proti rakům nebo bílé rybě. Jedná se o vlastně o hlízu, zemní mandli, která se pěstuje už dlouhé roky v Africe nebo také v arabských zemích či kolem Středozemního moře. Je to pro kapry vynikající pochoutka, to se musí nechat.

Read more

Local News