Lekce Kámasútry aneb Poučení o rozkoši

Share

Chcete se v sexu přiučit něčemu novému? Sáhněte po Kámasútře, není to jen „kniha poloh“, ale celá studnice nápadů na vylepšení sexu a partnerství.

Původ Kámasútry

Kámasútra pochází ze staré Indie, sepsal ji mnich a filozof Vátsjájana v době, kdy žil kolem 4.-6.st. n.l. Shromáždil většinu tehdejšího vědění o sexu. Kámasútra je složenina slov „káma“= touha a „sútra = moudrost, učení. Jedná se tedy o poučení o touze a rozkoši neboli o „učebnici lásky“.

Obsah nejen obrázkový

Kniha je příručkou o správném chování, umění milovat, hygieně a výběru správného partnera/partnerky. Popisuje typy mužů a žen podle velikosti pohlavních orgánů a to, jak jednotlivé jejich typy sladit při milostných hrách. Kámasútra se věnuje také samotné předehře, kterou může být např. společná koupel a masáž.

Popisuje techniky orálního sexu a velké množství sexuálních poloh, což je část Kámasútry, kterou zná téměř každý. Kniha je ale nápomocná i v ostatních milostných věcech. Radí, jak sbalit s svádět ženu/muže, a jak oživit sex v manželství. Obsahuje také spoustu rad, jak řešit sexuální obtíže jako je impotence, předčasná ejakulace, malý penis, frigidita…

Kámasútru znají dobře všichni tantričtí mistři. Svou sexuální touhu podle tantrického pojetí sexu nesmíme potlačovat, to se nám stejně nepodaří a projeví se to jinde. Musíme se tudíž s ní naučit pracovat. Je třeba pochopit, že sex není nic zavrženíhodného, je přirozený, pocity viny a tabu zde nejsou na místě. Učte se vnímat beze studu svou nahotu. Nahota je osvobozující, zbavíte-li sebe nebo svou partnerku studu, více se sobě otevřete.

Jak oddálit ejakulaci

Některé rady obsažené v Kámasútře berte s rezervou. Tipy na zvětšení penisu jsou poněkud drastické, radí třít penis vosími žihadly. Jako velmi užitečné se však jeví některé ze souboru rad k oddálení ejakulace: 

  • Naučte se těsně před očekávanou ejakulací zvolnit tempo, zpomalte.
  • Pokud nemůžete zpomalit, přestaňte na chvíli úplně a zpomalte svůj dech.
  • Když ucítíte přílišné vzrušení, nevnikejte do partnerky příliš hluboko, ale na chvíli jen zlehka.
  • Na okamžik se myšlenkami přesuňte jinam, ovládněte se a myslete na něco jiného, ale tak, abyste potom byli schopni pokračovat.
  • Posilujte pravidelně svaly pánevního dna.
  • Sexuální polohy

    Můžete vyzkoušet některou z následující „ochutnávky poloh“. V Kámasútře jich samozřejmě naleznete daleko víc. Nezáleží na tom, kolik jich máte v repertoáru, ale zda vám nečiní potíže a jsou vám příjemné, umíte je procítit. Nezaměřujte se na výkon. Pokud vám jde o opravdový požitek, vše dělejte pomalu.

    Havran: žena leží na zádech, rozkročené nohy má zvednuté nahoru a drží se za kotníky ramen muže.

    Hora: žena leží na zádech, kolena přitáhnutá k hrudníku, muž se nad ní zdvíhá jako hora.

    Drak: muž leží na ženě, jejich těla se dotýkají po celé délce.

    Kůň: muž sedí s nataženýma nohama, opírá se o ruce za sebou, žena na něm zezadu klečí jako na koni.

    Plachetnice: žena obkročmo zezadu sedí na muži.

    Ryba: žena sedí zezadu na muži a opírá se rukama o zem, muž jí může zároveň dráždit klitoris.

    Na trhu je dnes celá řada publikací, které mají v názvu slovo „kámasútra“, ale často jsou to z větší části jen obrázkové knížky, kde můžete hledat inspiraci, jak vylepšit „techniku“. Knihy, které obsahují více textu, tlumočí pravou staroindickou Kámasútru se všemi užitečnými i podivnými radami.

    Read more

    Local News