Laserové odstranění tetování – bezbolestné řešení

Share

Tetování, v odborných kruzích také mikro-pigmentová transplantace, kdysi znamenalo věčný obrázek na těle. Dnes již však není problém si jej nechat bezbolestně a trvale odstranit. Nejefektivnější metodou, která funguje jako součást nabídky renomovaných klinik i některých tetovacích salonů, je odstranění vytetovaných obrázků pomocí unikátního laserového přístroje.

Laserové odstranění tetování – moderně a bezpečně

Laserové odstranění tetování funguje na principu rozbíjení či rozstřelení pigmentace v pokožce na menší části barviva pomocí laserových světelných paprsků. Malé kousky pigmentace poté imunitní systém člověka rozpozná jako nežádoucí a vyplaví je ven z těla.

Tetování máme již tisíce let

Zdobení těla obrázky či symboly sahá již do dávné minulosti. Vzniklo na Tahiti, kde jím nazývali zdobení lidské kůže. V prehistorii člověk barvil části těla různými barvami z rituálních, náboženských i společenských důvodů. Zdůrazňovaly se například vazby v rodu, nebo životní události, jako je dospělost a nebo uzavření sňatku. Tetování se u člověka objevovalo také jako označení napříč kulturami a národy.

Byli jimi potetovány například osoby z newyorských gangů, otroci, lehké dívky nebo členové japonské jakuzy. V Japonsku mají proto dodnes potetovaní lidé omezení a zákazy. Tetovalo se také jako ochrana proti nadpřirozeným bytostem. Lidé věřili, že vytetovaný artefakt dokáže pomoci ve válce.

Věhlas tatérů stoupá

Tetování je v dnešní době považováno za moderní umění a ti nejlepší a nejvýraznější tatéři se těší velké fanouškovské základně i vysokým výdělkům. Tito výtvarní umělci v běžné praxi používají tetovací přístroj s drobnými jehlami, pomocí kterých vpravují nepatrnou dávku pigmentu do vnitřní části pokožky ̶ škáry.

Ta zůstává navždy skrytá pod svrchní ochrannou vrstvou pokožky.

Co když musí tetování pryč?

Už se vám to stalo? Nová přítelkyně, nabídka prestižního pracovní pozice nebo prostě změna vkusu. Zkrátka, když nastal čas na nový život a staré tetování už prostě nemůžete mít. V minulosti patřily metody odstranění tetování mezi nepříjemné a bolestivé záležitosti s ne vždy kvalitním výsledkem.

Mezi ně patří například dermabraze nebo chirurgické odříznutí skalpelem. Dnes je vše daleko jednodušší. Nežádoucí tetování lze odstranit profesionálně laserem ve sterilních a bezpečných podmínkách na profesionální půdě kliniky nebo studia.

6 výhod odstranění tetování laserem

  • zákrok po aplikaci anestetika nebolí
  • odstranění je trvalé
  • kůže zůstane zdravá a bez jizev
  • netvoří se skvrny
  • stačí jen několik návštěv u profesionála
  • téměr bez následných komplikací a nežádoucí infekce

Kdy je nejlepší čas na odstranění tetování?

Stejně jako při ostatních zákrocích na kůži je nejlepší dobou pro jeho odstranění chladnější období. Je potřeba, aby byla kůže chráněná před UV zářením. Po odstranění tetování je lepší se vyhnout i veřejným koupalištím a přílišnému namáčení kůže. Rána se lépe hojí a sníží se riziko infekce.

Co na to zdravotní pojišťovny?

Zdravotní pojišťovny podle zákona hradí jen ty zákroky, které klient nebo pacient potřebuje z čistě zdravotních důvodů. Zkrášlovací plastické operace, ani odstranění tetování proto hrazeny nejsou.

Přesto, že odstranění tetování laserem může vyřešit mladickou rozpustilost, potřebu zavřít dveře za minulostí nebo vztahem, vždy je lepší každé nové tetování pečlivě zvážit, mělo by nám přece zůstat. Vedou se také diskuze o bezpečnosti tetovacích barev.

A jaký postoj k tetování máte vy? Prozradíte pomocí svých komentářů, jestli je vaše tělo jako nepopsaný list, nebo spíše jako omalovánky? Myslíte, že potetovaní lidé jsou divočejší nebo snad nebezpečnější?

Read more

Local News