Kurz pudrového obočí není pro každého! Zjistěte, jestli splňujete základní předpoklady

Share

Cílem kurzu pudrového obočí je nastartovat kariéru začínajících specialistek permanentního make-upu, které se rozhodly pracovat v měnícím a rychle se rozvíjejícím odvětví. Pudrové obočí patří mezi moderní techniky PMU a pro svou přirozenost si získává pozornost velkého množství žen, a tak by byl hřích nezařadit ji do svého portfolia.

Specialistky přihlášené na kurz pudrového obočí splňují obecné předpoklady

Být specialistkou permanentního make-upu znamená mít estetické cítění, základy zdravovědy, vztah k symetrii, motorickou zručnost a pořádnou dávku trpělivosti. Pokud splňujete všechny zmíněné body, máte veškeré předpoklady ke zvládnutí techniky.

Technika pudrového obočí by ve vašem portfoliu neměla chybět

Cílem pudrového obočí je vyplnit prázdná místa mezi chloupky pomocí mikroteček. Díky technice stínování je možné vytvořit jemný i sytější odstín s přirozenými přechody.

PROČ JE MEZI KLIENTKAMI TOLIK POPULÁRNÍ?

  • Výsledkem je přirozeně vypadající obočí bez nepřirozených kontur.
  • Při proceduře se používá manuální pero s čepelkami, kterými se zasahuje výhradně do horních vrstev pokožky, a tak klientky nepociťují žádnou bolest.
  • Pigment nemění svůj odstín a z pokožky se vytrácí rovnoměrně. Díky tomu působí i po několika měsících velmi přirozeně.
  • Díky technice stínování je možné vytvořit obočí s vyhovující délkou, tvarem a opticky ho zahustit.

Tip: Zjistěte, jak dosáhnout toho, že bude permanentní make-up přirozený.

Váš budoucí úspěch je do značné míry ovlivněn výběrem školicího střediska

Zapamatujte si jednoduché pravidlo pro výběr institutu – odborná příprava v seriózní škole něco stojí. Na druhou stranu to neznamená, že drahé školení vám automaticky zajistí vysokou úroveň vzdělání – vždy záleží na individuálním přístupu školitele i střediska a také vaší zručnosti. Doporučujeme číst recenze a zajímat se o techniku, se kterou studio pracuje.

Jako začínající specialistka hledejte intenzivní kurz, který trvá minimálně 2 – 3 dny. Tato doba je nezbytná k pochopení dané problematiky a praktickému procvičování.

Výhodou je, že získáte kontakt na školitele, na kterého se můžete kdykoliv obrátit i po skončení kurzu a poradit se s ním v případě nesnází.

JEDNODENNÍ KURZY VÁM NEPOSKYTNOU POTŘEBNÝ ZÁKLAD

Na internetu můžete najít i jednodenní kurzy, ale takové vás nikdy dostatečně nepřipraví. Při své praxi byste mohly čelit problémům, které by pramenily právě z nedostatečné přípravy. V takovém případě by vám nezbývalo nic jiného, než se přihlásit na nový kurz.

Školicí střediska vás provedou technikou pudrového obočí krok za krokem

Teorie je zaměřená na získání všeobecných informací o technice.

DOZVÍTE SE:

  • vše o původu, výhodách i úskalí pudrového obočí;
  • s jakým manuálním přístrojem pracovat a kde kupovat jednorázové pomůcky;
  • vše o použití anestezie i pigmentů;
  • jak si připravit pracovní plochu a kolik času si vyhradit na jednu klientku;
  • jak snadno a přesně připravit návrh obočí;
  • vše o postupu tvorby dokonalého obočí s přirozenými přechody podle věku, typu pokožky, tvaru obličeje i přání klientky.

Na získaných teoretických základech budete stavět svou praxi

  • V rámci praktické části si prohlédnete ukázku tvorby náčrtu i samotného PMU.
  • Pod dohledem školitele budete trénovat techniku na latexové podložce.
  • Naučíte se určit správnou intenzitu a hloubku pro vpravení pigmentů.
  • Za přítomnosti školitele budete trénovat přímo na modelce.

Jedná se pouze o obecný přehled všeho, co můžete na kurzu očekávat. Konkrétní náplň se může lišit v závislosti na středisku, které vyberete a školiteli, který vás bude mít na starosti.

Nyní už víte, jak kurzy pudrového obočí obvykle probíhají a co všechno od nich můžete očekávat. Teď už vám zbývá jen pustit se do hledání vhodného kurzu a přihlásit se na něj. Podívejte se i na metodu Microblading, která rovněž patří mezi žádané techniky PMU.

Co by pro vás bylo při výběru školicího střediska nejdůležitější?

Read more

Local News