Kupujete nemovitost? Buďte na pozoru!

Share

Vlastní bydlení většinou bývá nejdůležitější životní investicí. A tak k ní přistupujte. Pomocníkem vám nejenom při výběru domu či bytu může být férový realitní portál CINCINK.

CINCINK není realitní kancelář. Není to ani realitní srovnávač. Ba ani pouhý inzerentní portál. Jedná se o realitní portál se vším všudy. Ve spolupráci se silným partnerem v podobě Komerční banky vám nabízí celý proces koupě absolvovat s vámi. A aktivně se do něj také zapojit. Přispět odbornou radou, upozornit na možné problémy a úskalí, učinit zkrátka vše pro to, aby vaše koupě proběhla bez jediného zádrhele. Abyste zkrátka dobře nakoupili a koupi náležitě oslavili. Odtud také název CINCINK symbolizující cinkání číší při oslavě, jež si každý dobrý obchod zasluhuje. Buďme ale konkrétní.

Koupě bytu

Rozhodli jste si pořídit vlastní byt? Pak jste na správné adrese. S realitním portálem CINCINK koupě bytu i domu bude snadná, respektive může být. Na portálu nejenže najdete tisícovky nových inzerátů, ale především tu na vás čeká pracovitá „hlídací kočka“. Té sdělíte své preference, ona za vás projde nabídku všech inzerátů a připraví vám ty nejlepší! A bude s vámi v kontaktu, i pokud si napoprvé nevyberete. Na telefonu vám samozřejmě budou k dispozici i další specialisté, které portál sdružuje.

Hypotéka kalkulačka

Ještě před tím byste ovšem měli mít vyřízené financování nemovitosti. Disponujete nějakými úsporami? A v jaké výši? Hodláte zažádat o hypotéku? Pro tyto účely je pro vás určena rychlá hypotéka kalkulačka, která vám v okamžiku spočítá nejenom maximální výši úvěru, již vám banka bude ochotna poskytnout, ale také měsíční splátku. Jsou pro vás tyto cifry únosné? Obraťte se na hypotečního poradce portálu, který vám připraví nejvýhodnější nabídku.

Bankovní úschova

Dalším důležitým krokem, který vás při cestě za vlastním bydlením nemine, je podpis kupní smlouvy následovaný převodem peněz. Tento krok bohužel neprobíhá stylem z „ruky do ruky“. Skutečným majitelem nemovitosti se stanete v okamžiku, kdy se vaše jméno objeví ve vlastnickém listu katastru nemovitostí. A to ze zákona nějakou dobu trvá. Jak se v tomto případě postupuje? Peníze se ukládají do tzv. bankovní úschovy, kde na bezpečném místě na prodávajícího počkají. Obdrží je až poté, co lhůta zápisu do katastru nemovitostí proběhne.

Daň z nabytí nemovitosti

Tímto ovšem vaše výdaje ještě nekončí. Svou cestu za vlastním bydlením završíte úhradou daně z nabytí nemovitosti, která dosahuje čtyř procent z kupní ceny nemovitosti. Na zaplacení daně máte tři kalendářní měsíce, které pokud možno nepřekročte. Státní finanční správa by se vám rychle připomněla. I s pokutou a penále za každý nezaplacený den. Z daně nabití nemovitosti jsou ušetřeni dědici, ti, jimž nemovitost byla darována, a tzv. první majitelé budoucí novostavby, tedy pokud jste si pořídili například novostavbu rozestavěnou. Více informací najdete na stránkách portálu CINCINK.

Read more

Local News