Kolik nám doopravdy zbývá ropy?

Share

Je opravdu možné, že by na naší planetě skutečně docházela ropa, nebo jde o důmyslný tah ropných magnátů, kteří se touto mystifikací snaží zvýšit své zisky. Mediální masáž nám neustále podsouvá zvyšování cen a záhy na to mluví, že jde o důsledek mizejících zásob. Ovšem v televizi se toho napovídá a většinou ani polovina není pravdou.

Nezbývá nic jiného, než se spolehnout na tato tvrzení nebo se vydat po stopách pravdy za alternativními zdroji. Existuje celá řada konspiračních teorií, které nám dávají jasně najevo, že je ropy naopak více, než kdykoliv v historii lidstva. Zotročují si nás korporace lživými údaji a snaží si nás podmanit, jelikož o naší závislosti na pohonné látky a ropě jako takové vědí?

Černý scénář pro celé lidstvo

Padlo už velké množství proroctví předurčující zkázu země. Během několika desítek let nás měl rozdrtit vesmírný asteroid, taktéž se mluví o návštěvě inteligentních bytostí z kosmu, kteří si nás budou chtít podmanit, nebo úplně vyhubit za cílem osídlit novou planetu. V kuloárech se též mluví o poslední válce na zemi, kde se střetne celý svět, a za pomocí nejnovější technologie se vyhladíme z povrchu zemského. I přesto, že jde o reálná tvrzení, která ve své podstatě ohrožením jsou, tak jedno máme přímo na dosah ruky. Termín z anglického slova peak oil je označení bodu pro maximální výtěžnost ropy, od které se začne křivka bohatství propadat až k samotné nule.

Zavládne chaos?

V případě, že by se nám do té doby nepodařilo objevit efektivní alternativu k černému zlatu, zavládne chaos a boje celosvětového měřítka o poslední barely. Takový scénář jsme už několikrát mohli shlédnout v mnoha filmových inscenacích, kde se válčilo v přízemnějších rovinách. Podle expertů jde sice o pouhý odhad, který vychází z posledních několika let, ale pokud by vše probíhalo jako doposud, křivka se na nulu dostane zhruba za 50 let.

Peak oil jako manipulace

Velká skupina se však bouří a označila peak oil za manipulační nástroj proti celému světu. Podle hnutí za pravdivé informace jde o frašku, která se má pokusit zotročit lidstvo. Jedna z mnoha teorií mluví o paktu mezi ropnými magnáty a politickými špičkami, jejichž společná dohoda o dezinformacích má svůj skrytý účel. Nafta je nejvyšším možným měřítkem bohatství každého státu zvlášť. O ropu se svádějí krvelačné boje, díky jejím cenám na trhu se může řídit celý svět. Kdo doopravdy tahá za nitky?

Odvážná teorie

Jedna z teorií opřená o uniklé informace tvrdí, že ropa je nikdy nevyčerpatelným zdrojem suroviny, která se prý neustále obnovuje. Pokud by tato teorie byla vystavěna na pevných základech, znamenalo by to, že se celému lidstvu lže a honíme se za bludem nesoucí název – dochází nám ropa. Ruku na srdce, jaký podnikatel by vystoupil před celý svět a řekl by, že se nalezlo tolik ropy, že si naše prapravnoučata nemusí dělat vůbec starosti. Jaký podnikatel by dobrovolně snížil cenu z 36Kč za litr na pouhých 12Kč.

Read more

Local News