Když pyrotechnika, tak bezpečná!

Share

Konec roku se blíží! A s ním i oslavy příchodu toho nového, který, doufejme, bude lepší než ten předcházející. Ty se samozřejmě neobejdou bez zábavní pyrotechniky. V následujícím článku vám poradíme, jakou zvolit a co udělat pro to, abyste Silvestra přečkali bez úhony.

Dýmovnice, vystřelovací konfety, petardy a ohňostroje. Tím vším si příchod nového roku můžeme obzvláštnit a zpestřit. Za splnění několika důležitých podmínek.

Bezpečí na prvním místě

Zábavní pyrotechnika v první řadě musí být bezpečná. Pro takovou nechoďte do tržnic, ale do specializovaných kamenných obchodů a na e-shopy, které se na prodej pyrotechniky specializují (např. Tarra.cz). Zde seženete pyrotechniku certifikovanou a opatřenou zkušební značkou státní zkušebny, popřípadě evropskou homologací CE.

Jak manipulovat s výbušninou?

I přesto mějte pořád na paměti, že i když máte v ruce certifikovaný výrobek, pořád se jedná o výbušninu, která vám při nesprávném nakládání, může ublížit, ne-li vás přímo připravit o život. Proto si dobře přečtěte příbalový leták a postupujte přesně podle uvedených instrukcí. A jakou pyrotechniku zvolit?

Prskavky nejenom na Štědrý den

Ke Štědrému dni neodmyslitelně patří prskavky. Jejich výhodou je, že díky absenci hluku a kouře v podstatě nikoho neomezují a nakládat s nimi mohou i malé děti (samozřejmě za dohledu dospělých). Uvědomte si však, že i prskavka může způsobit požár. Zapálenou prskavku proto nikdy nenechávejte bez dozoru.

S petardami buďte ohleduplní

Králem zvukových efektů jsou petardy. Ty se buď škrtají, odhazují, nebo pokládají na zem. Ne každý je však jejich příznivcem. Proto při jejich zapalování buďte ohleduplní. K ostatním lidem i jejich domácím mazlíčkům, kteří za jejich zvuku mnohdy trpí.

Konfety a ohňostroje

Atmosféru každé oslavy podpoří i vystřelovací konfety, po jejichž vystřelení se prostor zaplní drobnými papírky různých barev a tvarů. Téměř nepředstavitelný je příchod Nového roku bez ohňostroje. Ten si přitom můžete dopřát i na své zahradě. Opět za splnění všech bezpečnostních opatření.

Read more

Local News