Když prší, voděodolné oblečení nás na motorce spasí

Share

Jestliže jste si mysleli, že motorka bude jedinou investicí, do které se vlastně pustíte, pak jste se pekelně spletli. Jelikož si koupíte motorku, musíte si k ní koupit i další potřebné vybavení. Samozřejmě to je spousta věcí na motorku, mezi něž se řadí hlavně plachta na motorku, která ji ochrání před deštěm, popřípadě před neustále padajícím prachem v garáži. Také to jsou stojany, rojny, dále také různé přípravky na dokonalou údržbu a taky samozřejmě různé elektro či jiné podobné příslušenství.

Nesmí se zapomínat ani na výbavu motorkáře jako takového. Oblečení je základem jízdy na motorce. Lze si koupit nejen bundu a kalhoty, ale jsou oblíbené i celkové kombinézy. Řada nadšenců do motorek, kteří jednu takovou motorku doma mají, se však bojí jezdit v dešti nebo tehdy, kdy rosničky hlásí vysokou pravděpodobnost deště. Není to proto, že by snad neuměli na mokré vozovce jezdit, ale je to spíše proto, že nechtějí zmoknout. Řada motorkářů si totiž při koupi oblečení na motorku koupí základní, většinou textilní oděv, nikoliv ten nepromokavý.

Nebudete nikdy stoprocentně v bezpečí před deštěm

Je však nutné poznamenat, že i když byste si koupili nějaký nepromokavý oděv, stejně nebudete stoprocentně ochráněni před deštěm, ale je to mnohem lepší, než kdybyste měli zmokat v klasické textilní kombinéze.

Pokud se chcete nějakým způsobem ochránit před deštěm, pak se doporučuje koupit klasické nepromokavé oblečení, které jistě najdete v každém kamenném nebo online obchodě, nebo se oblečte do něčeho, co je vybaveno voděodolnou membránou. O membránách dneska existuje celá řada televizních reklam, tudíž jste možná o nich slyšeli. Celý jejich princip se vlastně točí kolem zpětného odvodu par a životnosti.

Jak to vlastně funguje?

Princip je prostý – molekula vody je mnohem větší než molekula vodní páry. Samozřejmě tomuto principu nemusí rozumět každý, proto existuje několik rad, jak se vlastně voděodolnost zjišťuje. Voděodolnost textile můžeme zjistit tak, že ji třeba ponoříme do gumy nebo voděodolnost zkusíme zjistit pomocí vosku.

https://pixabay.com/cs/wuppenduro-enduro-%C5%A1p%C3%ADna-bahno-2736058/

Read more

Local News