Kde koupíte LCD displeje a jaké existují druhy

Share

Potřebujete koupit LCD displej, ale nevíte, z jakých variant máte na výběr? Přemýšlíte, co všechno dokáže a s jakým konkrétním kouskem nejlépe vybravit vaše zařízení? V takovém případě vám může pomoci následující článek, kde na konci navíc najdete doporučení na internetovou stránku, kde si můžete LCD displeje pohodlně zakoupit.

K čemu se hodí LCD displeje

Velkou předností LCD displejů je jejich skutečně široké využití. Dají se umístit víceméně kamkoliv a vždy skvěle poslouží. Díky moderní technologii není problém dosáhnout perfektního rozlišení na skutečně malé ploše, což se hojně využívá především u moderních chytrých telefonů. Takový LCD display však najdete také na pračce, tiskárně, u notebooku a dalších chytrých spotřebičů. Mohou být barevné, ale nemusí a většina přístrojů bývá vybavena právě spíše jednobarevnou variantou.

Konkrétně je dále možné rozdělit LCD displeje na několik druhů. Vzájemně se liší svým zpracováním, nabízenými možnostmi i případným ovládáním a vhodností do určitých přístrojů.

Druhy LCD displejů

Pokud potřebujete sehnat určité LCD displeje, připravte se na výběr hned z několika různých druhů. Pokud hledáte odpovídající zařízení, pečlivě zvažte, co od displeje vlastně očekáváte. Ujasněte si, jestli má být v základním jednobarevném provedení, nebo zda hledáte barevnou variantu. Samozřejmostí je rozdělení také podle rozměrů.

V rámci LCD displejů najdete digitální modely. Ty se vyznačují většinou barevným zpracováním s dobrým rozlišením. Vybrat si k němu můžete i různou barvu podsvícení. Ve výsledku takový displej může být třeba oranžová, modrý nebo právě klasicky zelený. Další často využívanou variantou jsou grafické LCD displeje, které si poradí s vyobrazením složitějších obrazců a jsou snadno programovatelné. Typicky je využijete hlavně tam, kde potřebujete zobrazovat náročnější prvky, celé obrázky a podobně. Naopak zjednodušením typem LCD displeje, který se hodí pro jednoduché ukazování potřebných hodnot, jsou alfanumerické modely. Zde vyobrazíte potřebná písmena nebo číslice.

Kde koupíte LCD displeje?

A kde uvedené LCD displeje zakoupíte? Stačí navštívit stránky společnosti TME, kde najdete skutečně pestrou nabídku nejrůznějších součástek. Právě zde máte možnost pořídit si některý ze skutečně pestré škály různých displejů. Velkou výhodou je možnost nákupu jednoho kusu, takže snadno ozkoušíte, jestli to bude ta správná varianta pro váš výrobek. A jakmile si budete jistí, můžete objednat větší množství za výhodnější cenu.

Kromě toho nabízí polská společnost Transfer Multisort Elektronik Sp. celou řadu dalších elektronických součástek, jako jsou například transformátory, polovodiče, spínače, konektory, světelné zdroje, relé, krabičky, mechanické prvky a mnoho dalšího vždy ve skutečně pestrém výběru mnoha provedení a konkrétních parametrů.

Read more

Local News