Kde koupíte glukometry a jak vybrat ten správný?

Share

Přesné měření hladiny cukru v krvi je pro lidi s cukrovkou naprosto zásadní. Je potřeba znát co nejpřesnější hodnotu pro dávkování inzulinu. Naštěstí to v dnešní době není problém zjistit za pár minut. Slouží k tomu malé speciální přístroje s názvem glukometry. Jaké druhy existují, co všechno nabídnou a na co si dát pozor, aby bylo měření opravdu přesné? To se dozvíte v tomto článku.

Malé, ale přesné přístroje

Kvalitní glukometry stojí již kolem 500 korun, ale nabídnou pohodlné, rychlé a hlavně přesné měření. Výsledek je k dispozici do pár minut na displeji. Pro opravdu precizní měření je však potřeba dodržovat návod od výrobce a dbát také na to, aby byla kapka krve optimálně velká. Různé nepřesnosti totiž mohou plynout právě z toho, že při odběru použijete příliš mnoho či naopak málo krve. Jakmile však k něčemu podobnému dojde, stačí měření opakovat a budete mít lepší představu o aktuální skutečné hodnotě cukru v krvi. Šikovné glukometry tak značně usnadňují každodenní život diabetiků.

Moderní modely s možností propojení s telefonem

Kdo chce mít ještě o něco větší přehled o hladině krevního cukru a získat data k bližšímu zkoumání a sledování, může si pořídit o něco propracovanější moderní glukometry. Ty nabídnou kromě klasického displeje také možnost propojení s chytrým mobilním telefonem, kde jsou následně naměřené hodnoty a jednotlivá data k vidění v příslušné aplikaci.

Další nezbytné pomůcky pro měření hladiny cukru v krvi

Kromě samotného glukometru se diabetici neobejdou ani bez dalších pomůcek. Jde o testovací proužky, lancety a odběrová pera. Všechno potřebné naštěstí zakoupíte na tom stejném internetovém obchodě, kde si objednáte také glukometr. A když vám něco dojde? Stačí si vybrat z pestrého sortimentu, kde je vždy záruka maximální kvality a medicínské přesnosti a máte vystaráno.

Read more

Local News