Každý autoservis by měl mít správně vyřešenou problematiku odpadů

Share

Vlastníte autoservis nebo plánujete jeho otevření? S autoservisem je mnoho starostí a jedna z nich se týká také odpadů. Při práci s motorovými vozidly vzniká velké množství nebezpečného odpadu, který je nemyslitelné vyhazovat do kontejneru na běžný odpad. Pokud se v odpadovém hospodářství příliš nevyznáte, měli byste ho svěřit specialistům v oboru, které najdete na ecoservis.eu. Jedná se o experty v oblasti odpadu a to především na odpad z autoservisů.

Likvidace odpadů v autoservisech

Když se na společnost obrátíte, vše vyřeší za vás. Bude vám do vaší provozovny dodávat veškeré potřebné příslušenství, tedy například popelnice na nebezpečné odpady, kontejnery na autobaterie, šanony s dokumenty, identifikační listy nebezpečných odpadů a cedule na stěnu označující místo uložení odpadů. Veškeré sběrné nádoby jsou řádně označené, takže by s tříděním odpadu neměl být žádný problém. Tyto nádoby vám bude společnost pravidelně vyvážet. Buď může přijet do 10 dnů od objednání nebo může jezdit v pravidelných intervalech. A co likvidace odpadu? Odpady budou řádně zlikvidovány a to nejen ty nebezpečné, ale i běžné, jako třeba plastové části vozů, obalový materiál aj. Důležité je, že společnost vyřeší všechny potřebné zákonné povinnosti, včetně ohlášení přepravy na Ministerstvo pomocí OLPNO, vedení průběžné evidence a vypracování ročního hlášení. Když necháte tyto starosti na specialistech, zajisté se vám bude pracovat lépe a budete mít více volného času.

Je vaším hlavním problémem legislativa? Možná potřebujete pomoci jen s papírováním a pokud hledáte někoho, kdo za vás vyřeší roční hlášení za odpady, obraťte se na www.RocniHlaseni.cz.

Read more

Local News